Παρουσίαση του LIFE – AMIBIO στη Βόννη

Το πρόγραμμα LIFE 08/ΝAT/GR/539 – AMIBIO (Αυτόματη Παρακολούθηση & Καταγραφή της Βιοποικιλότητας με χρήση ακουστικών μέσων) που προβλέπει την έρευνα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στον Υμηττό, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα του διεθνούς συνεδρίου για τη βιοποικιλότητα στη Λατινική Αμερική που διοργάνωσε στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, το Μουσείο και Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο ZFMK «Alexander Koenig» της Βόννης.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε, η τεχνολογία που αναπτύχθηκε για την καταγραφή της πανίδας και μικροπανίδας στον Υμηττό, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για αντίστοιχα έργα καταγραφής της βιοποικιλότητας στη Λατινική Αμερική.

Το πρόγραμμα LIFΕ – AMIBIO παρουσίασε στη Βόννη, ο Todor Ganchev,  ερευνητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, που ως οργανισμός είναι ο συντονιστής εταίρος του προγράμματος, ενώ παράλληλα, αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΠΑΥ με επικεφαλής την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ευαγγελία Αντωνίου, Δημοτική Σύμβουλο Ηλιούπολης, έδωσε το «παρών» στις εργασίες του συνεδρίου.

Στο πλαίσιο του διημερίδας, ο ΣΠΑΥ ανάρτησε ενημερωτική πινακίδα δίπλα σε αντίστοιχες διεθνών Πανεπιστημίων και οργανισμών, ενημερώνοντας με φωτογραφίες για τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα ως δείγμα βέλτιστων πρακτικών για την προστασία της βιοποικιλότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια