Επίσκεψη στους εθελοντές δασοπυροσβέστες

Πηγή: Στάση Βύρωνα
Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” αποτελούμενη από τον επικεφαλής της και δημοτικό σύμβουλο Κώστα Σταθόπουλο, τον Άκη Κατωπόδη, τον Βασίλη Πάγκαλο και τον Σωτήρη Παπαμιχαήλ, επισκέφθηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου 2009 το πυροφυλάκειο του Βύρωνα, στο χώρο του Κουταλά όπου ανάρτησε πανώ διαμαρτυρόμενη για τις νέες επεκτάσεις των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και συνομίλησε με τους δασοπυροσβέστες.

Οι δασοπυροσβέστες μας ενημέρωσαν για το βαθμό ετοιμότητας, ενόψει του καύσωνα και του κινδύνου πυρκαγιάς. Αναφέρθηκαν επίσης στις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού και στην ανάγκη να δυναμώσει η ευαισθησία των κατοίκων του Βύρωνα στην δασοπυρόσβεση αλλά κυρίως στην δασοπροστασία.

Η αντιπροσωπεία μας ευχαρίστησε τους δασοπυροσβέστες, υπαλλήλους και εθελοντές για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την προστασία του Υμηττού. Υποσχέθηκε την κινητοποίηση των μελών της σε περίπτωση πυρκαγιάς. Υποσχέθηκε ακόμη να εντείνει τις προσπάθειες της για να ευαισθητοποιηθεί ο λαός του Βύρωνα και η νεολαία για την προστασία του Υμηττού και ταυτόχρονα για να φύγουν όλες οι χρήσεις από το βουνό (στρατόπεδα, βενζινάδικο, σούπερ μάρκετ, εργοστάσιο μπετόν, μπάζα κ.λ.π.)

Κατόπιν η αντιπροσωπεία μας επισκέφθηκε το σημείο που κτίζεται από το ΓΕΕΘΑ το κτίριο που προορίζεται για κατοικίες υπαξιωματικών της Αεροπορίας. Με αφορμή την απαράδεκτη αυτή ενέργεια ο Κ. Σταθόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση.

“Ένα ακόμη έγκλημα συντελείται στον Υμηττό, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» καλεί: Όλους τους αρμόδιους φορείς να επέμβουν ώστε να σταματήσει η νέα οικοδομή των 2000 τ.μ. Το Λαό και τη νεολαία του Βύρωνα καθώς και των όμορων Δήμων του Υμηττού, να εκφράσουν την αντίθεση τους στα νέα αυτά έργα.
Τον Δήμαρχο του Βύρωνα κ. Χαρδαλιά να υπερασπισθεί τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Δήμου Βύρωνα, καταθέτοντας ακόμη και την παραίτηση του από πρόεδρος του ΣΠΑΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σε περίπτωση που δεν σταματήσουν τα έργα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια