Φωτεινός σηματοδότης με πινακίδα διάβασης πεζών σε δρόμο του Βύρωνα, με μοτοσικλέτα και αυτοκίνητα στο βάθος
Ο νέος σηματοδότης στην Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Αθηνών. Φωτογραφία: Δήμος Βύρωνα
Δημοτικά · 1′ ανάγνωση

Νέος φωτεινός σηματοδότης στην οδό Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Αθηνών στον Βύρωνα

Με μια ματιά

  1. Ο Δήμος Βύρωνα τοποθέτησε φωτεινό σηματοδότη στην οδό Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Αθηνών, μπροστά από το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Στέφανος Καραλής».
  2. Η τοποθέτηση αποφασίστηκε τον Μάιο του 2024, ενώ σύμφωνα με τον Δήμο το αίτημα εκκρεμούσε σχεδόν 25 χρόνια.
  3. Λίγα μέτρα πιο πέρα, στη διάβαση μπροστά από το 13ο Νηπιαγωγείο, γυναίκα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο με μοτοσικλέτα στις 7 Οκτωβρίου.

Νέος φωτεινός σηματοδότης τοποθετήθηκε από τον Δήμο Βύρωνα στην οδό Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Αθηνών, μπροστά από το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Βύρωνα «Στέφανος Καραλής», με στόχο την ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων και τη διάβαση των πεζών.

Πρόκειται για πολυσύχναστο σημείο, κοντά στο οποίο βρίσκονται το 13ο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Στάδιο, το Δημοτικό Κολυμβητήριο και η είσοδος του κοιμητηρίου. Ο σηματοδότης αφορά τόσο τους οδηγούς όσο και τους πεζούς, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους αθλητές που κινούνται στην περιοχή.

Σηματοδότες και διάβαση πεζών σε δενδροφυτεμένο δρόμο, με αυτοκίνητα σε αναμονή
Η διάβαση με τους σηματοδότες, μπροστά από το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο. Φωτογραφία: Δήμος Βύρωνα

Ένα αίτημα δεκαετιών

Η τοποθέτηση του σηματοδότη αποφασίστηκε τον Μάιο του 2024, στις πρώτες αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Όπως αναφέρει ο Δήμος, το αίτημα είχε υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες σχεδόν 25 χρόνια νωρίτερα, ωστόσο η υλοποίησή του καθυστερούσε λόγω γραφειοκρατίας και δυσκολιών στον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων.

Τις απαραίτητες διαδικασίες ανέλαβε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, μέχρι την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.

Διάβαση πεζών με σηματοδότη για πεζούς και οχήματα στο πεζοδρόμιο
Ο σηματοδότης πεζών στη νέα διάβαση. Φωτογραφία: Δήμος Βύρωνα

Λίγες ημέρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο

Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται λίγες ημέρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, όταν γυναίκα παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στη διάβαση πεζών της ίδιας οδού, στο ύψος της Μίνωος, μπροστά από το 13ο Νηπιαγωγείο. Η διάβαση εκείνη διέθετε μόνο διαγράμμιση, χωρίς φωτεινό σηματοδότη, ενώ ο νέος σηματοδότης βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα, στην είσοδο του Κλειστού Γυμναστηρίου.