Συμμετοχή του ΣΠΑΥ σε ευρωπαϊκό consortium

Πηγή: ΣΠΑΥ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) συμμετέχει σε ευρωπαϊκό consortium για τη βιοποικιλότητα, με εκπροσώπους από την Πολωνία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπροσωπεία του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στις Βρυξέλλες, στις 8 Ιουνίου.


Το κονσόρτσιουμ σχεδιάζει και διαμορφώνει ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα προκειμένου να υιοθετηθούν και να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με τη συμμετοχή του ΣΠΑΥ ανοίγει ο δρόμος για πιλοτική εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών στον Υμηττό.

Στην ημερίδα για την ενημέρωση των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 8ης Ιουνίου, συμμετείχαν ως εισηγητές, ο κ. Hans H. Stein, Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η Καθηγήτρια Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Λισαβώνας Dr. Amelia Martins Loucao, ο Καθηγητής του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου ZFMK της Βόννης και συντονιστής της ερευνητικής ομάδας Dr. Karl-L. Schuchmann, ο Καθηγητής Dr. Wieslaw Bogdanowicz, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Βαρσοβίας, μέλος της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών και ο κ. Miguel Vieira, Πρόεδρος της θυγατρικής της Πορτογαλικής ΔΕΗ (EDP) FloraSul, οι οποίοι πλέον αποτελούν τους εταίρους του ΣΠΑΥ στο πλαίσιο του κονσόρτσιουμ. Παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΣΠΑΥ, ο Πρόεδρος, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, και ο Διευθυντής του Συνδέσμου, Βασίλης Νομικός.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής των Προγραμμάτων LIFE,  κ. Eric Molson, καθώς και τα στελέχη της Ε.Ε., έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στην αρχική παρουσίαση της πρότασης και σχολίασαν ευμενώς την πρωτοτυπία και σπουδαιότητα του θέματος. Εισηγήθηκαν, δε, άλλα προγράμματα ενδιαφέροντος του κονσόρτσιουμ.

Η ενημέρωση των μελών της Ε.Ε αντιπροσωπεύει το νέο πρότυπο θεσμό θέσπισης και χρηματοδότησης προγραμμάτων στην Ένωση και ο ΣΠΑΥ πρωτοπορεί και σ’ αυτό το ρόλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια