Τα σχολεία του Βύρωνα προκρίθηκαν στον τελικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ρομποτικής

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι ομάδες των μαθητών του 8ου και του 5ου & 11ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έλαβε χώρα στις 23 Μαρτίου 2024. Τα παιδιά, με τις πρωτότυπες κατασκευές και τις ευφάνταστες λύσεις τους, κατάφεραν να κερδίσουν την πρόκριση στον τελικό του διαγωνισμού.

Η πρόκριση αυτή αποτελεί επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης και της δημιουργικότητας των μαθητών, οι οποίοι, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κατάφεραν να διακριθούν σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Φέτος, ο διαγωνισμός είχε ως θέμα «Μεσόγειος πηγή ζωής και πολιτισμού». Τα παιδιά κλήθηκαν να υλοποιήσουν κατασκευές ρομποτικής που σχετίζονται με την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον της Μεσογείου.

Το έργο των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Οι μαθητές, δουλεύοντας ομαδικά, κατάφεραν να συνδυάσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να μοιραστούν ιδέες και να υλοποιήσουν πρωτότυπες κατασκευές ρομποτικής.

Σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία των μαθητών υπήρξε η υποστήριξη και η καθοδήγηση που έλαβαν από τους εκπαιδευτικούς τους. Οι εκπαιδευτικοί, με την εμπειρία και την αφοσίωσή τους, δημιούργησαν ένα εποικοδομητικό περιβάλλον μάθησης, όπου οι μαθητές ενθαρρύνονταν να πειραματιστούν και να υλοποιήσουν τις δημιουργικές τους ιδέες.

Το έργο των μαθητών του 5ου & 11ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Αρωγός στην προσπάθεια των μαθητών υπήρξαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2024 στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική τους δουλειά και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον τελικό!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια