Aνακαλείται άδεια ιδιωτικής εταιρείας για εκσκαφές στον Δήμο Βύρωνα

© Stamatis GR

Με εντολή του δημάρχου Βύρωνα, Αλέξη Σωτηρόπουλου, ανακλήθηκε η άδεια εταιρείας που διενεργούσε εκσκαφές στο οδόστρωμα του Δήμου Βύρωνα, με σκοπό την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών. Η απόφαση ελήφθη μετά από συχνές καταστροφές και προβλήματα που προκαλούσαν οι εργασίες στην καθημερινότητα της πόλης και των πολιτών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η εταιρεία ευθύνεται για συστηματική καταστροφή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, βυθίζοντας ολόκληρες γειτονιές στο σκοτάδι. Επιπλέον, η καθυστέρηση στο κλείσιμο των επικίνδυνων ορυγμάτων, ακόμη και σε δρόμους που είχαν πρόσφατα ασφαλτοστρωθεί, δημιουργούσε την εικόνα ότι ο Δήμος Βύρωνα είναι ένα “ξέφραγο αμπέλι”.

Ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε ότι η ομαλή λειτουργία της πόλης και η προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Μέχρι η εταιρεία να δώσει επαρκείς εγγυήσεις για την άμεση αποκατάσταση κάθε ζημιάς στο μέλλον, δεν πρόκειται να επιτραπεί η συνέχιση των εργασιών.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Βύρωνα:

«Tέρμα στις καθημερινές αυθαιρεσίες ιδιωτικών εταιρειών που προκαλούν με τις εργασίες τους καταστροφές και προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης μας και των πολιτών.

Με εντολή μου ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ με το υπ` αριθμ. πρωτοκ. 2731/5-2-2024 έγγραφο, η άδεια εταιρείας για εκσκαφές τομών στο οδόστρωμα της πόλης με σκοπό την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών. Ο λόγος είναι ότι καταστρέφεται συστηματικά, το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, βυθίζοντας έτσι στο σκοτάδι ολόκληρες γειτονιές του δήμου μας.

Επιπρόσθετα, το άνοιγμα επικίνδυνων ορυγμάτων, η καθυστέρηση στο κλείσιμό τους, ακόμη και εκεί που πρόσφατα υπήρξε ασφαλτόστρωση, των δρόμων, δημιουργεί την εικόνα ότι ο Δήμος Βύρωνα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Ως εδώ, δεν θα το επιτρέψουμε!

Με το ανωτέρω έγγραφο εντέλλεται η εταιρεία να αποκαταστήσει άμεσα τις φθορές στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και οποιεσδήποτε εκκρεμότητες σε υπάρχουσες τομές έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο της πόλης μας, σύμφωνα με τις οδηγίες που της δόθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία (επιχώσεις, σήμανση, μέτρα ασφαλείας κλπ) και να μην προχωρήσει σε νέες εργασίες εκσκαφών.

Μέχρι να λάβει ο Δήμος μας επαρκείς εγγυήσεις ότι θα αποκαθίσταται άμεσα η ζημία, δεν πρόκειται να επιτραπεί η συνέχιση των εργασιών.

Θα προστατεύσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών όταν αυτή θίγεται από αντίστοιχες ενέργειες. Απόλυτη προτεραιότητα μας είναι η ομαλή λειτουργία της πόλης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια