Συνελήφθη διαδηλωτής μετά από απόπειρα έξωσης στον Βύρωνα

Πηγή: ethnos.gr

Απόπειρα έξωσης 76χρονης χαμηλοσυνταξιούχου απετράπη εχθές στον Βύρωνα όταν διαδηλωτές που βρέθηκαν στο σημείο ανάγκασαν τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν και να μην αλλάξουν την κλειδαριά του σπιτιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αργότερα συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ διαδηλωτής και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο με την κατηγορία ότι κολλούσε αυτοκόλλητα πολιτικού περιεχομένου.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αφισών, αυτοκόλλητων και βιβλίων αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα.

Τι αναφέρει η «Πρωτοβουλία Αγώνα» για το περιστατικό

«Την Τρίτη 16/01 επιχειρήθηκε έξωση κατοικίας στον Βύρωνα η οποία αποτράπηκε από την παρουσία αλληλέγγυου κόσμου.
Μετά την έξωση προσήχθη με χαρακτηριστικά απαγωγής, εν ώρα εργασίας ο σύντροφός Γ., μέλος της Πρωτοβουλίας Αγώνα, και στάλθηκε στην Γαδα με την κατηγορία ότι κολλούσε αυτοκόλλητα πολιτικού περιεχομένου.

Στα πλαίσια της αναβάθμισης του ποινικού κώδικα για πρώτη φορά δόθηκε εισαγγελική εντολή για ερευνα σε οικία με αφορμή ένα  αυτοκόλλητο. Οι μπάτσοι εισέβαλαν στο σπίτι του, την στιγμή που ήταν η οικογένεια του μέσα, ενώ απέξω βρισκόντουσαν ΟΠΚΕ και ασφαλιστές κάνοντας ελέγχους σε αλληλέγγυο κόσμο δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας στην γειτονιά.

Μάλιστα ο εισαγγελέας αποφάσισε εκδικητικά να κρατήσει τον σύντροφο στην Γαδα για όλη την νύχτα ώστε να περάσει αυτόφωρο την Τετάρτη.
Για μας είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης, στοχοποίησης και φίμωσης των αγώνων και των αγωνιστών. Νομίζουν ότι με τέτοια μέσα θα κάμψουν τις οποίες αντιστάσεις και θα περάσουν όλη την βάρβαρη πολιτική τους.
Τονίζουμε με κάθε τρόπο ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγωνιζόμενο. Κανένας μόνος/η απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

Όλοι/ες αύριο, Τετάρτη 17/01, στις 12:00 στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου ο σύντροφος δικάζεται στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αλληλέγγυοι Αλληλέγγυες»

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη

«Από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απειλή διάπραξης εγκλημάτων.

Προηγήθηκε περιστατικό ρίψης φυλλαδίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής με περιεχόμενο απειλής διάπραξης αδικημάτων σε βάρος αστυνομικών.

Ακολούθησε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη, πρωινές ώρες χθες Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, του 40χρόνου και ενώ αυτός επικολλούσε σε στάση λεωφορείου στο κέντρο της Αθήνας, αυτοκόλλητο με  ίδιο περιεχόμενο.

Σε σωματική έρευνα καθώς και από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος αυτοκόλλητων με απειλητικά μηνύματα.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια