Απεβίωσε ο ιδρυτής του Κοινωνικού Φαρμακείου – Ιατρείου Βύρωνα Δημήτρης Σουλιώτης

Δημήτρης Σουλιώτης

Σε ηλικία 87 ετών, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ο Δημήτρης Σουλιώτης, ένας ακέραιος και ανιδιοτελής αγωνιστής για την αριστερά και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Ο Δημήτρης Σουλιώτης γεννήθηκε το 1937 στον Πειραιά. Εργάστηκε ως ασυρματιστής στο εμπορικό ναυτικό και στα χρόνια της δικτατορίας ήταν πολιτικός εξόριστος. Μετά τη μεταπολίτευση, συμμετείχε ενεργά στην πολιτική και κοινωνική ζωή, εκλεγόμενος δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος στον Πειραιά.

Ήταν ένας άνθρωπος με πλούσια βιογραφία και δράση, ένας αγωνιστής με ισχυρές πεποιθήσεις, ο οποίος δεν φοβήθηκε να αγωνιστεί για αυτά που πίστευε και να συγκρουστεί με την τοπική δημοτική εξουσία, όταν θεωρούσε ότι δεν υπηρετούσε τα συμφέροντα των πολιτών.

Η δράση του είχε σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία του Βύρωνα, όπου έζησε τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του. Ίδρυσε το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα, το οποίο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε άνεργους και άπορους συμπολίτες μας.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 30/1 στις 13:00 στο Κοιμητήριο του Βύρωνα.

Επιθυμία της οικογένειας, αντί για στεφάνι, όποιος/α θέλει να στηρίξει το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, Ελλησπόντου 21.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια