Διεθνής διάκριση για το γραμματόσημο του προσφυγικού Βύρωνα

Το γραμματόσημο για τον προσφυγικό συνοικισμό του Βύρωνα, που εκδόθηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, έλαβε τη 3η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Διεθνούς Φιλοτελικής Ομάδας Μελέτης Μουσικής «Motivgruppe Musik».

Το γραμματόσημο, που απεικονίζει τον εμβληματικό ρεμπέτη Γρηγόρη Ασίκη με το ούτι του, μπροστά στην αγορά του Βύρωνα, ήταν ένα από τα 69 γραμματόσημα από 55 χώρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με τίτλο «Yehudi Menuhin Trophy 2023» για το καλύτερο μουσικό γραμματόσημο που εκδόθηκε το 2022.

Η επιτυχία του γραμματοσήμου αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της δουλειάς των δημιουργών του, του Μενέλαου Χαραλαμπίδη και της Μυρσίνης Βαρδοπούλου. Ο Χαραλαμπίδης, που είναι ιστορικός και συγγραφέας, είχε την ιδέα για το θέμα του γραμματοσήμου, ενώ η Βαρδοπούλου, που είναι ζωγράφος και χαράκτρια, ανέλαβε την εικαστική του δημιουργία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια