Σχέδιο εκκένωσης χώρων φιλοξενίας ζώων από το Δήμο Βύρωνα

Με συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας, του Κέντρου προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος & της 5μελούς Επιτροπής ζώων συντροφιάς, καταρτίσθηκε ένα σχέδιο για την εκκένωση των δύο άτυπων χώρων φιλοξενίας (καταφυγίων) ζώων που λειτουργούν φιλόζωοι πολίτες στον Υμηττό,  εντός των ορίων του Δήμου Βύρωνα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τα βήματα (εκκένωση, μεταφορά, προσωρινή παραμονή και φιλοξενία αν χρειαστεί), τους ανθρώπους (εργαζόμενους του Δήμου & εθελοντές των καταφυγίων), τον εξοπλισμό, τα οχήματα και τους χώρους υποδοχής και προσωρινής παραμονής των ζώων.

Δρομολογήθηκε επίσης άμεσα η εκπαίδευση – ενημέρωση των εμπλεκομένων, στο Κέντρο προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος με την συμμετοχή και του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας του Βύρωνα.

Είναι η πρώτη φορά που καταρτίζεται σχέδιο εκκένωσης στον Δήμο Βύρωνα, που συνεχώς μεριμνά για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει για τα ζώα συντροφιάς. Στόχος η ασφάλεια τόσο των ζώων όσο και των εθελοντών, σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος λόγω πυρκαγιάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια