Το Υπουργειο Εθνικής Άμυνας θα καλύψει τα έξοδα συμμετοχής των μαθητών του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό της ESA

Σύμφωνα με ενημέρωση του πρώην Δημάρχου Βύρωνα και Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, τη δαπάνη για τα έξοδα αποστολής των μαθητών του 5ο ΓΕΛ Βύρωνα στη Γρανάδα της Ισπανίας, ώστε να συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό της ESA, θα την καλύψει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από τα κονδύλια που αφορούν στη Νεανική Καινοτομία.

Όπως αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς έχει ενημερωθεί αρμοδίως η Διεύθυνση του 5ου Λυκείου Βύρωνα.

Λίγα λόγια για την ομάδα V-Space

Η ομάδα V-Space του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα, κατασκεύασε τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο CanSat, ο οποίος μπορεί να αναγνωρίσει πυρκαγιές και να χρησιμοποιηθεί σε ασφαλείς τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, καθώς δεν αποθηκεύει δεδομένα απλά τα αναμεταδίδει.

Η προσπάθεια των παιδιών ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2022 και όλα τα έξοδα για τον τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτήθηκε καλύφθηκαν από το Δήμο Βύρωνα.

Κατάφεραν να λάβουν την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγώνιο CanSat in Greece 2023, που έγινε στην Αθήνα στις 20-23 Απριλίου 2023, εντυπωσιάζοντας στην επιστημονική κοινότητα και τώρα ετοιμάζονται να λάβουν μέρος στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που διοργανώνεται 26-30 Ιουνίου 2023 από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια