Αγγελιαφόροι ανακύκλωσης: τα μεταμορφωμένα απορριμματοφόρα του Βύρωνα

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης πλησιάζει. H 18η Μαρτίου είναι μια αφορμή για σκέψη και ευαισθητοποίηση, σχετικά με το πόσο σημαντική και υπεύθυνη πράξη είναι η ανακύκλωση.

Με αφορμή αυτήν τη σημαντική ημέρα, λοιπόν, ο Δήμος Βύρωνα σκέφτηκε… πράσινα και αποφάσισε να μετατρέψει τα απορριμματοφόρα του σε… φορείς αστικής τέχνης και πομπούς του μηνύματος της ανακύκλωσης!

Έξι Έλληνες καλλιτέχνες της street art και του graffiti, οι AchillesYiakouNolessRESK και οι Βυρωνιώτες Otom_one και Jimi Norone, φιλοτέχνησαν πέντε οχήματα, το καθένα με διαφορετικό καλλιτεχνικό ύφος και αισθητική, αλλά με κοινό παρονομαστή, την παρότρυνση για ανακύκλωση και την οικολογική ευαισθησία.

Τα «μεταμορφωμένα» απορριμματοφόρα θα τα δείτε να κινούνται στους δρόμους του Βύρωνα! Είναι πολύχρωμα, εντυπωσιακά και υπενθυμίζουν πως η ανακύκλωση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και κανένας δεν μπορεί να μένει αδιάφορος.

Η ανακύκλωση υλικών εκτός του ότι αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία που διαθέτουμε για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, συνιστά βασικό συστατικό της κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση και διατήρηση των φυσικών πόρων, ενισχύοντας ταυτόχρονα πολλούς οικονομικούς κλάδους.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η κλιματική αλλαγή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια με δραματικές συνέπειες, οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Αυτό από μόνο του φέρνει την ανακύκλωση σε πρώτη προτεραιότητα για την αντιμετώπιση πρωτοφανών συνεπειών, όπως η άνοδος της θερμοκρασίας, το λιώσιμο των πάγων, οι δασικές πυρκαγιές και η αποψίλωση των δασών.

Αν υπάρχει μέλλον, θα είναι πράσινο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια