«Σαρώνει» η εγκληματικότητα σε βάρος ανηλίκων στον Βύρωνα

Πηγή: vimaonline.gr

Σωματικές βλάβες, κλοπές, ληστείες, αλλά και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας είναι τα κυριότερα αδικήματα στις 88 ποινικές δικογραφίες που σχηματίστηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Αύγουστος του 2022.

Συνολικά, στο ίδιο χρονικό διάστημα διερευνήθηκαν 169 υποθέσεις – ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στην ίδια υπηρεσία από τις κατά τόπον αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές προς διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης. Πρόκειται για στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο έπειτα από επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Τόνιας Αντωνίου και Χαράς Κεφαλίδου, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

Στην επίκαιρη ερώτηση ζητούνταν αναλυτικά στοιχεία και για την εγκληματικότητα-παραβατικότητα στους δήμους των νοτίων προαστίων και συγκεκριμένα της Β3’ Εκλογικής Περιφέρειας Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, Βύρωνας, Άλιμος, Άγιος Δημήτριος και Μοσχάτο Ταύρος έχουν στο οκτάμηνο του 2022 τα περισσότερα περιστατικά με θύματα ανήλικους, με τα πιο πολλά θύματα αγόρια ηλικίας 9-15 ετών, ενώ υπάρχουν περιστατικά που προσέφυγαν στις Αρχές οι γονείς, καθώς τα παιδιά φοβόντουσαν να μιλήσουν. Από τα στατιστικά στοιχεία φαίνεται πόσο σημαντική ήταν η έναρξη λειτουργίας γραφείων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς αυξάνονται τα καταγγελλόμενα περιστατικά και τα ανήλικα θύματα.

Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, τo 8μηνο του 2022:

– Από το Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Δημητρίου καταγράφηκαν 13 υποθέσεις με θύματα 15 ανήλικους, στη συντριπτική πλειονότητα τα θύματα που καταγράφηκαν ήταν ημεδαποί και αγόρια. Τα περισσότερα θύματα ήταν από 9 έως 14 ετών. Οι υποθέσεις αφορούσαν σε έκθεση, απλή σωματική βλάβη, απρόκλητη σωματική βλάβη, αρπαγή, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απόπειρα ληστείας.

– Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλίμου καταγράφηκαν 14 υποθέσεις με θύματα 17 ανήλικους, όλοι τους ημεδαποί, στη συντριπτική πλειονότητα αγόρια. Τα περισσότερα θύματα ήταν από 15 έως 18 ετών. Οι υποθέσεις αφορούσαν απλή σωματική βλάβη, βαριά σωματική βλάβη, αρπαγή, υφαιρέσεις, ληστείες.

– Από το Τμήμα Ασφάλειας Βύρωνα καταγράφηκαν 14 υποθέσεις με θύματα 25 ανήλικους. Στη συντριπτική πλειονότητα τα θύματα που έχουν καταγραφεί είναι ημεδαποί, αγόρια και ήταν ηλικίας 15 έως 18 ετών. Οι υποθέσεις αφορούσαν έκθεση, απλή σωματική βλάβη, κλοπές, ληστείες.

– Από το Τμήμα Ασφάλειας Γλυφάδας καταγράφηκαν 5 υποθέσεις με θύματα 6 ανήλικους. Τα θύματα που έχουν καταγραφεί είναι όλοι τους ημεδαποί, αγόρια στη συντριπτική πλειονότητα, από 9 έως 14 ετών. Οι υποθέσεις που έχουν καταγραφεί αφορούσαν σε ληστείες.

– Από το Τμήμα Ασφάλειας Δάφνης-Υμηττού καταγράφηκαν 3 υποθέσεις με θύματα 13 ανήλικους, αγόρια στη συντριπτική πλειονότητα και κυρίως ηλικίας 15 έως 18 ετών.

– Από το Τμήμα Ασφάλειας Ελληνικού-Αργυρούπολης καταγράφηκε μία υπόθεση με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι ηλικίας κάτω των 14 ετών, για υπόθεση απλής σωματικής βλάβης.

– Από το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης καταγράφηκαν 7 υποθέσεις με θύματα 17 ανήλικους. Τα θύματα που έχουν καταγραφεί ήταν στη συντριπτική πλειονότητα ημεδαποί και αγόρια. Τα μισά σχεδόν θύματα ήταν ηλικίας 9 έως 14 ετών. Οι υποθέσεις με θύματα ανήλικους αφορούσαν σε απλή σωματική βλάβη, αρπαγή, απειλή, εξύβριση, κλοπές, ληστείες.

– Από το Τμήμα Ασφάλειας Καισαριανής καταγράφηκαν 7 υποθέσεις με θύματα 12 ανήλικους, Τα θύματα που καταγράφηκαν ήταν όλοι τους ημεδαποί και αγόρια. Στη συντριπτική πλειονότητα, τα θύματα ήταν 9 έως 14 ετών. Οι υποθέσεις αφορούσαν σε απλή σωματική βλάβη, απόπειρα κλοπής, ληστεία.

– Από το Τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας καταγράφηκαν 2 υποθέσεις με θύματα δύο ανήλικους. Και τα δύο θύματα ήταν αγόρια, ο ένας ημεδαπός και ο άλλος αλλοδαπός, ηλικίας 9 έως 14 ετών. Η μια υπόθεση αφορούσε απλή σωματική βλάβη και άλλη ληστεία.

– Από το Τμήμα Ασφάλειας Μοσχάτου-Ταύρου καταγράφηκαν 13 υποθέσεις με θύματα 18 ανήλικους. Τα θύματα που καταγράφηκαν είναι στη συντριπτική πλειονότητα ημεδαποί και αγόρια. Σχεδόν τα μισά θύματα ήταν μέχρι 8 ετών. Οι υποθέσεις με θύματα ανήλικους αφορούσαν σε έκθεση, απλή σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή ανηλίκων, απόπειρα αρπαγής ανηλίκων, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κλοπές, ληστείες.

– Από το Τμήμα Ασφάλειας Νέας Σμύρνης καταγράφηκαν 8 υποθέσεις με θύματα 11 ανήλικους. Τα θύματα που έχουν καταγραφεί είναι συντριπτική πλειονότητα ημεδαποί και αγόρια. Τα περισσότερα θύματα ήταν 15 έως 18 ετών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια