Βύρωνας.gr

«Μνήμες καθ’ οδόν»: Γνωρίστε την ιστορία του Βύρωνα με την τεχνολογία QR Codes

«Μνήμες καθ’ οδόν» είναι ο τίτλος του προγράμματος, που υλοποιήθηκε από το Δήμο Βύρωνα και το Μουσείο Ιστορίας της πόλης μας, με την τοποθέτηση στηλών-αναλογίων στα 12 πιο εμβληματικά τοπόσημα του πρώτου αστικού προσφυγικού συνοικισμού στην Ελλάδα.

Με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και την τεχνολογία των QR Codes, ο δημότης, ο επισκέπτης, ο μαθητής, μπορούν (κάνοντας σάρωση στον κωδικό QR που υπάρχει σε κάθε στήλη) να δουν φωτογραφίες από το παρελθόν της πόλης, να διαβάσουν αλλά και να ακούσουν την ιστορία για την εγκατάσταση των προσφύγων και για σημαντικές ιστορικές στιγμές του Δήμου μας.

Το πρόγραμμα «Μνήμες καθ΄ οδόν» φέρνει αναμνήσεις στους παλαιότερους, ενώ επανασυστήνει το Βύρωνα στους νεότερους κατοίκους του. Φιλοδοξεί μάλιστα, να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν την τοπική ιστορία, για τα σχολεία της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Τα εγκαίνια της εφαρμογής θα γίνουν κατά τη διάρκεια ιστορικού περιπάτου στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10.00 π.μ. με αφετηρία το Παλαιό Δημαρχείο.

Ξεναγοί μας σε αυτόν τον ιστορικό περίπατο, θα είναι οι Βυρωνιώτες:

Τα δώδεκα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι στήλες με τα QR Codes είναι: