Αυτοψία ΣΥΡΙΖΑ στον Υμηττό: «Πεσμένα δέντρα και κλειστοί δασικοί δρόμοι»

Αυτοψία στη δασική περιοχή του Υμηττού που γειτνιάζει με τον Βύρωνα έκανε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Όπως διαπίστωσαν οι Ν. Παππάς, Γ. Μουζάλας, Γ. Μπαλάφας και Θ. Θεοχαρόπουλος, το κύριο θέαμα ήταν «πεσμένα δέντρα και κλειστοί δασικοί δρόμοι» και ολιγωρία στον καθαρισμό του δάσους.

Η αυτοψία έγινε παρουσία του δημάρχου Βύρωνα, Άκη Κατωπόδη, όπου κατέγραψαν συσσωρευμένη καύσιμη ύλη, όπως δέντρα που είχαν πέσει τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είχαν απομακρυνθεί. Συναντήθηκαν με μέλη εθελοντικής ομάδας πυρόσβεσης και της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα, με τα οποία συζήτησαν ζητήματα ανεπαρκούς συντονισμού και έλλειψης αναγκαίων προληπτικών μέτρων, καθώς και την ανάγκη ίδρυσης δασαρχείου στον Υμηττό.

«Έναν και πλέον μήνα από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Υμηττός, όπως διαπιστώνουμε στις επισκέψεις μας σε Βύρωνα, Καισαριανή και Ηλιούπολη, αποτελεί “μπαρουταποθήκη”», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή τους.

«Εκατοντάδες πεσμένα δέντρα, από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ετών, κλειστοί δασικοί δρόμοι, συσσωρευμένη καύσιμη ύλη συνθέτουν μία εικόνα που διαψεύδει τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί πλήρους ετοιμότητας ενόψει καλοκαιριού και πιθανού κινδύνου από πυρκαγιές και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των κυρίων Μητσοτάκη και Στυλιανίδη. Οι δήμοι και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερώσει έγκαιρα για την κατάσταση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να δράσει έστω και τώρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του δάσους και των περιουσιών από ενδεχόμενο κίνδυνο», προσθέτουν.

Στην αυτοψία συμμετείχαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Βύρωνα, Μιχάλης Καραγιάννης και Χρήστος Σπυρόπουλος, ο συντονιστής της Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Καλαντίδης, το μέλος της Ο.Μ. Βύρωνα του κόμματος, Χριστίνα Αρβανίτη και συνεργάτης της βουλευτή Θ. Φωτίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια