Εκδικάστηκε στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου για το λόφο Κοπανά

Εντός τουλάχιστον έξι μηνών αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου, η οποία παραχωρεί σε ιδιώτες, μεγάλη έκταση του Δημοσίου στην περιοχή του Λόφου Κοπανά.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε σήμερα παρουσία των δημάρχων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού, Γρηγόρη Κατωπόδη και Αναστασίου Μπινίσκου αντίστοιχα, αλλά και δεκάδων κατοίκων των δύο περιοχών. Μετά το τέλος της διαδικασίας ο κ. Κατωπόδης, είπε προς τους συγκεντρωμένους, που βρίσκονταν έξω από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο: «Είχαμε την ευκαιρία από την πλευρά μας να αναπτύξουμε τα επιχειρήματα του Δήμου Βύρωνα και το ίδιο έγινε και από την πλευρά του Δήμου Δάφνης – Υμηττού. Πρέπει να πούμε ότι σε αυτόν το βαθμό δεν κρίνεται η υπόθεση επί της ουσίας. Το αρμόδιο πενταμελές τμήμα του Αρείου Πάγου, με βάση και τις γραπτές εισηγήσεις που καταθέσαμε, θα αποφασίσει αν η απόφαση του Εφετείου ήταν σωστή ή αν θα πρέπει να κριθεί και πάλι από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η απόφαση αναμένεται μέσα σε ένα διάστημα από έξι μήνες έως ένα χρόνο. Παρά το γεγονός ότι είναι μια δύσκολη υπόθεση, είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας ικανοποιήσει όλους και θα είναι προς όφελος της κοινωνίας των δήμων μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς ο χώρους του λόφου Κοπανά αποτελεί μια όαση αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού για ολόκληρη της Αττική».

Από το πρωί μετέβησαν στον Άρειο Πάγο ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, οι βουλευτές Νότιου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Παπάς, Ραλλία Χρηστίδου και Γιάννης Μουζάλας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι του Βύρωνα και εργαζόμενοι από το δήμο, που έμεινε κλειστός για να μπορούν όσοι το επιθυμούσαν να μεταβούν στη συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο με τα λεωφορεία του δήμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια