Street Art στο Κολυμβητήριο του Δήμου Βύρωνα

Μετά τις δύο μεγάλες τοιχογραφίες στα Δημοτικά Σχολεία της Αγίας Τριάδας από τον Bέλγο street artist Wietse, ο Δήμος Βύρωνα προχώρησε σε μια νέα μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία αυτή τη φορά στο χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου “Χρήστος Ταμπαξής”.

Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον γνωστό street artist Αχιλλέα aka Mister.Achilles και αποτελεί μια εντυπωσιακή σε μέγεθος, χαρούμενη εικαστική παρέμβαση, έναν ύμνο στις μικρές χαρές της ζωής, την επαφή με το υγρό στοιχείο και την άθληση.

Ο Αχιλλέας είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της street art και του graffiti στην Αθήνα. Για περισσότερα από δέκα χρόνια γεμίζει τους δρόμους της πόλης με εντυπωσιακές γυναικείες – κυρίως- προσωπογραφίες αλλά και πολλά πανέξυπνα αναμορφικά έργα που συχνά διαθέτουν γερές δόσεις υποδόριας ειρωνείας και σαρκασμού για τη σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία και τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Έργα του ίδιου στο Δήμο μας είναι το μεγάλης κλίμακας έργο στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Ταπητουργείου), με έμπνευση από τα παραδοσιακά μικρασιάτικα κιλίμια, η τοιχογραφία έξω από την αίθουσα ρυθμικής γυμναστικής στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ συμμετείχε και στο 1ο street art festival του Δήμου Βύρωνα.

Το 2021 ήταν η χρονιά που ο Δήμος Βύρωνα έβαλε στην καθημερινότητα της πόλης τη street art, παρέχοντας δημόσιο χώρο, σε Έλληνες καλλιτέχνες ώστε να αλληλεπιδράσουν με την πόλη και τους κατοίκους της δημιουργώντας έργα σύγχρονης αστικής τέχνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια