Με πολλές δυσκολίες η διάνοιξη των δρόμων στον Βύρωνα

Πηγή: iefimerida.gr
© Kostas Theodoropoulos

Ιδιαίτερα δύσκολες είναι οι συνθήκες αποχιονισμού στον δήμο Βύρωνα, λόγω της μορφολογίας της πόλης και λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού που έπεσε.

Ειδικά, στην περιοχή του Καρέα η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν τα προβλήματα και στην λεωφόρο Κατεχάκη.

Ο Δήμος Βύρωνα δεν παρέλαβε αρκετό αλάτι για το χιόνι

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, μέσα στα τόσα προβλήματα, προέκυψε και αυτό με το αλάτι, αφού με το κλείσιμο της Αττικής Οδού, δεν στάθηκε δυνατόν να παραλάβει ο δήμος τις επιπλέον ποσότητες που χρειαζόταν.

«Από την πρώτη στιγμή που άρχισε η κακοκαιρία βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή, για ν’ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιούργησε», λέει ο κ. Κατωπόδης και συνεχίζει: «Ενημερωθήκαμε εγκαίρως για την κακοκαιρία και προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Την προηγούμενη Πέμπτη σε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο, καθορίσαμε το σχέδιο δράσης. Την Παρασκευή παραλάβαμε 30 τόνους αλάτι.

Το Σάββατο μοιράσαμε 2 επιπλέον τόνους αλάτι σε σάκους, σε δύσκολα σημεία του Καρέα και το ίδιο βράδυ ρίξαμε αλάτι στους δρόμους του. Είμαστε όλοι συνεχώς επί ποδός για ν’ αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Τα εκχιονιστικά του δήμου, οι αλατιέρες και όλα τα διαθέσιμα οχήματα κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτές τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης και να εξασφαλίσουν την πρόσβαση σε βασικές υποδομές, όπως το Κέντρο Υγείας. Όμως είχαμε προβλήματα με τον αποχιονισμό του Καρέα, γιατί έκλεισε η Κατεχάκη και τα εκχιονιστικά του δήμου δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν. Ο αποχιονισμός της Κατεχάκη όμως, δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, αλλά της Περιφέρειας.

Και τα προβλήματά μας δεν σταμάτησαν εκεί. Το κλείσιμο της Αττικής Οδού δεν μας επέτρεψε να παραλάβουμε έγκαιρα ακόμη 30 τόνους αλάτι που αγοράσαμε και είναι απαραίτητο για ν’ αντιμετωπίσουμε τον παγετό στους δρόμους. Ούτε φυσικά να παραλάβουμε το περισσότερο αλάτι, που ζητήσαμε από την Περιφέρεια».

Οι πτώσεις δένδρων δυσκολεύουν τον καθαρισμό των δρόμων στο Δήμο Βύρωνος από το χιόνι

Ένα επιπρόσθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, είναι αυτό με τις πτώσεις κλαδιών και δέντρων πάνω σε αυτοκίνητα, καθώς δεν μπορούν να τα απομακρύνουν αν δεν προηγηθεί η έκθεση της Αστυνομίας, ώστε να πάρει την αποζημίωση ο ιδιοκτήτης. «Για ν’ απομακρυνθούν αυτά θα πρέπει να προηγηθεί σχετική έκθεση της αστυνομίας, που είναι προϋπόθεση για να δοθούν αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες τους. Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατη μέσα στη γενικότερη αποδιοργάνωση που επικρατεί», αναφέρει ο δήμαρχος Βύρωνα και καταλήγει:

«Είμαστε έτοιμοι να παραδεχτούμε τυχόν καθυστερήσεις, λάθη ή παραλείψεις, αλλά όχι να απολογηθούμε, ούτε και θα χρεωθούμε ευθύνες άλλων. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται ασταμάτητα. Ο αποχιονισμός των δρόμων θα εξακολουθήσει από δύο εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου».

Βεβαίωση αδυναμίας μετακίνησης πολιτών λόγω κακοκαιρίας

Οι πολίτες που χρειάζονται βεβαίωση αδυναμίας μετακίνησης, λόγω χιονόπτωσης, για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, μπορούν να λάβουν το έγγραφο από εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Πάνος

Αλάτι δεν προέβλεψε να έχει, (λες και έχουμε καλοκαίρι και αιφνιδιάστηκε), μπογιά να σβήσει τα αισχρά συνθήματα εδώ και 5 μήνες, από τα κτίρια του δήμου, δεν προέβλεψε να έχει, ή συμφωνεί με αυτά, και κρύβει τις μπογιές?