Γεννηματά: Στηρίζουμε την προσφυγή των Δήμων Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα στον Άρειο Πάγο

Με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινή Γεννηματά συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και Δάφνης-Υμηττού, Αναστάσιος Μπινίσκος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την απόφαση του Εφετείου, που παραχωρεί σε ιδιώτες, ένα μεγάλο τμήμα στην περιοχή των Θεάτρων Βράχων.

Στη συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, εκτός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και των δύο δημάρχων, μετείχαν επίσης ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος και πρώην υπουργός, Χρήστος Πρωτόπαπας, η βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ευαγγελία Λιακούλη και ο Διευθυντής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Ο Γρηγόρης Κατωπόδης, παρέδωσε στην Φωτεινή Γεννηματά, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, για την προάσπιση του δημόσιου, κοινωφελούς και δασικού χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά, καθώς και το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ στη «Σκιά των Βράχων».

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε σχετικά:

«Οι εκτάσεις στην Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, αποτελούν πνεύμονα πρασίνου και χώρο αθλητισμού και πολιτισμού για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Είναι απαράδεκτο να αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας τους και σκανδαλωδώς να απειλείται η παράδοση τους σε ιδιώτες. Που θα συνεπάγεται και την καταπάτηση αναδασωμένων εκτάσεων που ήδη έχουν χαρακτηριστεί ως αναδασωτέες. Στηρίζουμε την προσφυγή των Δήμων Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα στον Άρειο Πάγο, για την αναίρεση της αδικαιολόγητης απόφασης του Εφετείου Αθηνών. Καλούμε την Κυβέρνηση να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βύρωνα σημείωσε:

«Ευχαριστούμε την κα Γεννηματά για το προσωπικό ενδιαφέρον και την αμέριστη στήριξη που παρέχει στον αγώνα μας για το δημόσιο χαρακτήρα της περιοχής. Συναντήσεις, όπως η σημερινή, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό ενημέρωσης των κομμάτων, συλλόγων και κοινωνικών φορέων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση και πάνδημη στήριξη στο αίτημα να παραμείνει στο δημόσιο ο Λόφος Κοπανά που είναι ζωτικής σημασίας για τους δήμους μας αλλά και ολόκληρη την Αττική.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια