Site icon Βύρωνας.gr

Vyronas Street Art Festival: Ο Βύρωνας γεμίζει χρώμα

To 1o street art festival του δήμου Βύρωνα είναι γεγονός. Τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τους φιλέλληνες που πρόσφεραν την περιουσία τους και συχνά την ίδια τους τη ζωή για την ιδέα της ελληνικής ανεξαρτησίας, διασημότερος των οποίων υπήρξε ο Λόρδος Βύρων, δέκα διακεκριμένοι καλλιτέχνες της street art και του graffiti, απαντούν στο ερώτημα του πως ο φιλελληνισμός και ο ελληνικός αγώνας για την ελευθερία αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, το Δημοτικό Γυμναστήριο «Στέφανος Καραλής» και ο τοίχος του 3ου  Δημοτικού Σχολείου στη γωνία των οδών Μεσολογγίου & Ερυθραίας,  θα γεμίσουν με χρώμα! Η λίστα περιλαμβάνει καλλιτέχνες καταξιωμένους στο χώρο της urban contemporary art αλλά με διαφορετικές αφετηρίες και ετερόκλητο στυλ. Η εικαστική πολυφωνία είναι ένα από τα ζητούμενα και ελπίζουμε να αποδειχθεί η δύναμη μας! Με αρχική έμπνευση την Ελληνική Επανάσταση, οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν δώδεκα τοιχογραφίες, ο καθένας βλέποντας το θέμα από τη δική του οπτική γωνία και προσαρμόζοντας το στο καλλιτεχνικό του στυλ.

Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος είναι γνωστοί σε όλους τους θαυμαστές της ενεργής Αθηναϊκής street art σκηνής :

Το festival αποτελεί μια συνδιοργάνωση του δήμου Βύρωνα και της εταιρείας Awesome Athens Experiences. Δραστηριοποίηση και στόχος της εταιρείας είναι η προώθηση και προβολή της Αθήνας ως μιας πόλης που δεν πρέπει να είναι γνωστή μόνο για την ένδοξη ιστορία της, αλλά και για το μοντέρνο της πρόσωπο, που είναι η αστική δημιουργικότητα, η σύγχρονη αρχιτεκτονική, οι γαστρονομικές επιλογές, τα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα και βέβαια οι άνθρωποι της.

Το φεστιβάλ όμως δεν είναι μόνο οι βασικές τοιχογραφίες. Με την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων και το μεράκι των ανθρώπων του δήμου και πάντα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα περάσουμε ένα αξέχαστο διήμερο με μουσική, κρασί και τέχνη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη λήξη το βράδυ της Κυριακής, όλοι θα μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργικά στην εκδήλωση,  γράφωντας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τοίχο και απαντώντας στην ερώτηση «Τι σημαίνει για εσένα η λέξη Ελευθερία». Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθεί μέσω των social media διαγωνισμός-παιχνίδι με έπαθλο καλλιτεχνικά δώρα και αναμνηστικά της εκδήλωσης.

Μείνετε συντονισμένοι στις δημοσιεύσεις μας στα social media. Σύντομα θα υπάρξουν λεπτομέρειες!

Ημέρες λειτουργίας: Σάββατο 29/5 & Κυριακή 30/5

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:  Στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook ή στη σελίδα της εταιρείας Awesome Athens Experiences στο Instagram

Μεγάλος χορηγός: Cosmos Lac

Χορηγοί: Beer on us, Οίνος 10, Δίκταμο, Dazz Café

Χορηγός επικοινωνίας: Βύρωνας.gr

Exit mobile version