Ενημερωτικές πινακίδες για τον καθημερινό κίνδυνο πυρκαγιάς τοποθετήθηκαν στον Υμηττό

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος – Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας, τοποθέτησε σε τρία σημεία – εισόδους στον ορεινό όγκο του Υμηττού, ενημερωτικές πινακίδες οι οποίες σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα δείχνουν, καθημερινά, τον δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς.

Ο δείκτης επικινδυνότητας θα ενημερώνεται κάθε μέρα από τους Εθελοντές και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τον Χάρτη Επικινδυνότητας που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενημερωτικές πινακίδες τοποθετήθηκαν στα σημεία:

  1. Π. Μελλά & Λ. Καρέα
  2. Θεοτοκοπούλου & Κρυστάλλη
  3. Αρχ. Αθηνών Χρυσοστόμου (μπροστά από το πυροφυλάκειο Βύρωνα)

Στα παραπάνω σημεία μετέβησαν και ενημερώθηκαν σχετικά, από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Δημήτρη Παναγιωτόπουλο και τον Πρόεδρο του Κέντρου Προστασίας Δασών και ΦΠ, Σταύρο Σαλαγιάννη, ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, ο διοικητής του  1ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Χρήστος Σημιακάκης  και ο υποδιοικητής, Αλέξανδρος Μεσημέρτζης.

Ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: «Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για το δασικό οικοσύστημα του Υμηττού. Η πρόληψή είναι ο πιο αποφασιστικός παράγοντας για την επιτυχή αντιμετώπισή τους. Καθώς η αμέλεια είναι η κυριότερη αιτία πρόκλησης δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, είναι στο χέρι μας να εξαλείψουμε αυτή την αιτία μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Οι πινακίδες μας σκοπό έχουν να ενημερώνουν τόσο τους δημότες που επισκέπτονται για την αναψυχή τους τον Υμηττό, όσο και τους διερχόμενους από το Δήμο μας, για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ώστε να είναι προσεκτικοί για να μη θέσουν σε κίνδυνο το δάσος αλλά και τη ζωή τους.»

Χρωματικός Συμβολισμός Πινακίδας:

Χρωματισμός Κατηγορία Κινδύνου Παρατηρήσεις
Πράσινο 1 Χαμηλή
Γαλανό 2 Μέση
Κίτρινο 3 Υψηλή
Πορτοκαλί 4 Πολύ υψηλή Απαγόρευση κυκλοφορίας εντός του δάσους
Κόκκινο 5 Κατάσταση συναγερμού

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια