Ρ.Ε.Κ.: “Να παραιτηθούν ο δήμαρχος Βύρωνα, οι δύο αντιδήμαρχοι και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης”

Την παραίτηση του Δήμαρχου Βύρωνα και των δύο αντιδημάρχων που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, καθώς και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητά η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Να παραιτηθούν ο δήμαρχος Βύρωνα, οι δύο αντιδήμαρχοι και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στο ΚΥ Βύρωνα.

-Την Τρίτη 16 Φλεβάρη ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η αναβολή των εμβολιασμών λόγω του χιονιά και η πληροφορία αυτή αναπαράχθηκε από δελτίο τύπου του Δήμου Βύρωνα.

-Την ίδια μέρα το μεσημέρι ο κος Γώγος, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στηρίζεται από την Ν.Δ, καλούσε μέσω fb τους πολίτες άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα να μεταβούν στο ΚΥ Βύρωνα για να εμβολιαστούν, αφού προηγουμένως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά.

– Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη 24 Φλεβάρη, στις ερωτήσεις μας για την εκτός σειράς διαδικασία εμβολιασμών, η δημοτική αρχή δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτε και ότι δεν έχει την ευθύνη ο Δήμος για τους εμβολιασμούς. Ο κος Γώγος, στην τοποθέτησή μας ότι για μια τέτοια διαδικασία θα έπρεπε δεοντολογικά να ενημερώσει την δημοτική αρχή για να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες και όχι μόνο οι φίλοι του στο fb, μας κατηγόρησε για φτηνή πολιτική, χαρακτηρισμούς που του επιστρέψαμε.

-Το Σάββατο 06 Μάρτη ενημερωθήκαμε από τον τοπικό τύπο ότι ο κος Γώγος με ανάρτησή του και πάλι στο fb ενημέρωσε ότι το κάλεσμά του έκανε τον δήμαρχο Βύρωνα και δύο αντιδημάρχους να εμβολιαστούν, τη μέρα του χιονιά.

-Με το χθεσινό (07 Μάρτη) δελτίο τύπου του δήμου Βύρωνα ανακοινώνεται ότι, «ο δήμαρχος, οι δύο αντιδήμαρχοι, όπως και άλλοι πολίτες του Βύρωνα που προσήλθαν στο ΚΥ, κατόπιν σύστασης των γιατρών τους, εμβολιάστηκαν αφού ελήφθη υπόψιν το ιατρικό ιστορικό τους το οποίο και δικαιολογούσε τον εμβολιασμό».

Οι πρακτικές του προσωπικού βολέματος σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, του ρουσφετιού, της διαπλοκής και της παροχής προτεραιότητας σε όσους έχουν εξουσία, ουδεμία σχέση έχουν με την παράδοση και το ήθος της αριστεράς, αλλά ήταν χαρακτηριστικά γνωρίσματα άλλων πολιτικών χώρων.

Ποια είναι η ευαισθησία του δημάρχου και των δύο αντιδημάρχων απέναντι στους πολίτες; Δεν έπρεπε, αφού έγινε το πρωί η ανακοίνωση για την αναβολή των εμβολιασμών, να εκδώσουν νέα ανακοίνωση όταν έμαθαν ότι υπήρχαν αδιάθετα εμβόλια και ότι υπήρχε η δυνατότητα και εμβολιασμών εκτός σειράς, εφόσον αυτό ήταν σύμφωνο με την οδηγία του υπουργείου; Δεν υπήρχαν άλλοι δημότες με υποκείμενα νοσήματα; Από ποιον ειδοποιήθηκαν για να εμβολιαστούν;

Ποια είναι η αξιοπιστία της δημοτικής αρχής που σε δημοτικό συμβούλιο ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει τίποτε και αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων πως ψευδόταν; Αναρωτιόμαστε πόσα ψέματα να έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα!

Με ποιανού εντολή λειτούργησε ο εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας ενώ το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει την αναβολή του και καλούσε τους πολίτες να μην προσέλθουν, λόγο των καιρικών συνθηκών; Ποιος ενημέρωσε τον Κο Γώγο για την δυνατότητα εμβολιασμών; Δεν όφειλε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού έμαθε για την παραπάνω δυνατότητα,  να ενημερώσει άμεσα τον δήμο και να πιέσει να διαδοθεί η είδηση σε όλους τους δημότες; Η θεσμική του ιδιότητα του υπαγορεύει να ενημερώνει για τέτοια κρίσιμα ζητήματα μόνο εκείνους που τον ακολουθούν στο φέισμπουκ;

Αξιωματική αντιπολίτευση και δημοτική αρχή χέρι-χέρι στη διαπλοκή της (αδιαφανούς) διάθεσης των εμβολίων. Γι΄ αυτό  υπάρχει και το πέπλο σιωπής και συγκάλυψης. Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το θέμα για άλλους δήμους και καλά κάνει, αλλά για τον Βύρωνα δεν άκουσε τίποτα. Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αντί να εγκαλέσουν τον Κο Γώγο, τον παρουσιάζουν ως ελεγκτή της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος, οι δύο αντιδήμαρχοι και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις επιλογές και τη στάση τους σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, αποδεικνύουν ότι η δημόσια υγεία είναι γι αυτούς ένα ακόμα πεδίο μικροπολιτικής σκοπιμότητας, εξυπηρέτησης κομματικών και παραταξιακών συμφερόντων και απολαβής οφελών που προκύπτουν από την δημόσια θέση τους.

Για εμάς αιρετοί της αυτοδιοίκησης που αποδεικνύουν τέτοια αντικοινωνική συμπεριφορά και προσβάλουν  τους δημότες, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στο αξίωμά τους.

Καλούμε τον δήμαρχο Βύρωνα, τους δύο αντιδημάρχους και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραιτηθούν. Είναι η μόνη θετική υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στην πόληΗ στάση τους αντιβαίνει στην πολιτική δεοντολογία, την ηθική και τις αρχές που πρέπει να διέπει τις θέσεις που κατέχουν.

Βύρωνας, 08/3/21

Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια