Ο Δήμος Βύρωνα αποκτά το δικό του Μουσείο Ιστορίας

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο η Ιδρυτική Πράξη του Μουσείου Ιστορίας Δήμου Βύρωνα με 18 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 11 αποχές.

«Ήταν μια ιστορική συνεδρίαση για το δημοτικό συμβούλιο και μια ιστορική ημέρα για την πόλη. Το Μουσείο Ιστορίας Βύρωνα στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου, είναι πλέον γεγονός και επίσημα. Για μας, ως δημοτική αρχή, είναι η δικαίωση ενός οράματος για το οποίο εργαστήκαμε συστηματικά και επίμονα από την πρώτη μας θητεία», τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα και συμπλήρωσε: «Είναι ένα έργο που το χρωστάμε στους γονείς και τους παππούδες μας και μια παρακαταθήκη για τα παιδιά μας που πρέπει να γνωρίζουν: για την προσφυγιά, που αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, για την αντίσταση στην κατοχή που έγινε η ταυτότητα μας, για τους πνευματικούς ανθρώπους του Βύρωνα», κατέληξε ο Γρηγόρης Κατωπόδης.

Στόχος του μουσείου είναι η ανάδειξη της ταυτότητας της πόλης μας μέσα από την προβολή των περιόδων που τη διαμόρφωσαν. Τα χρόνια της δημιουργίας της με τον ερχομό των προσφύγων, τα δύσκολα χρόνια της κατοχής και της αντίστασης στην οποία οι Βυρωνιώτες συμμετείχαν ενεργητικά μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ, αλλά και τα χρόνια της ραγδαίας οικιστικής και πληθυσμιακής εξέλιξης που διαμόρφωσαν τη σημερινή φυσιογνωμία της. Ένα μουσείο που φιλοδοξεί να γίνει εστία πολιτισμού, παιδείας και έρευνας καθώς και σημείο αναφοράς για όλη την Αθήνα. Ένας χώρος για τον οποίο κάθε Βυρωνιώτης θα αισθάνεται περήφανος.

Δείτε εδώ την Ιδρυτική Πράξη του Μουσείου Ιστορίας Δήμου Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια