Σπασμένα τζάμια σε προκάτ αίθουσα νηπιαγωγείου στον Βύρωνα

Πηγή: alfavita.gr

Μια καταγγελία, ενδεικτική της κατάστασης στα σχολεία του Βύρωνα φέρνει στο φως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ρόζα Ιμβριώτη».

Το πρώτο Νηπιαγωγείο Βύρωνα στεγάζεται στο συγκρότημα Αγίας Τριάδας, σε αίθουσα προκάτ. Ωστόσο, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αντίκρυσαν μια απαράδεκτη εικόνα το πρωί της Δευτέρας (12 Οκτωβρίου), καθώς σπασμένα κομμάτια από γυαλί είχαν διασκορπιστεί εντός και εκτός αίθουσας, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για τους μικρούς μαθητές.

Μάλιστα, στο σχολείο δεν υπήρχε καθαρίστρια και ο καθαρισμός έγινε από νηπιαγωγούς και την εργαζόμενη Γενικών Καθηκόντων.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν, καθώς την επόμενη μέρα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας τα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία (1ο και 5ο) έμειναν χωρίς ρεύμα.

Παράλληλα, τμήματα νηπιαγωγείων συνεχίζουν να στεγάζονται σε προκάτ αίθουσες χωρίς τουαλέτα, δημιουργώντας επικίνδυνες υγειονομικά συνθήκες και ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Λειτουργία του 1ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα με σπασμένα τζάμια! Με μια νεροποντή διακοπή ρεύματος σε σχολεία! Το παλιό τσίγκινο κουτί για τη στέγαση του νέου τμήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα καλά κρατεί! Παραμένουν χωρίς τουαλέτες τα νέα τμήματα 1ου και 8ου Νηπιαγωγείων Βύρωνα!

Αυτά το …2020 και …εν μέσω κορονοϊού!

Τη Δευτέρα 12/10 το πρωί Νηπιαγωγοί και Γονείς αντιμετώπισαν για μια ακόμα φορά μια απαράδεκτη κατάσταση στο isobox (παλιό τσίγκινο προκάτ-κουτί) στο οποίο στεγάζεται το νέο τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα (συγκρότημα Αγ. Τριάδας), που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής. Βρήκαν σπασμένο τα μπροστινά τζάμια και τον εσωτερικό και τον περιβάλλοντα χώρο γεμάτο κομμάτια τζαμιών! Κι επιπλέον δεν υπήρχε καθαρίστρια! Οπότε ο χώρος καθαρίστηκε από τα τζάμια από τις Νηπιαγωγούς και την Εργαζόμενη Γενικών Καθηκόντων! Κι ενώ ενημερώθηκε άμεσα ο Δήμος Βύρωνα από τις Νηπιαγωγούς αλλά κι από αγανακτισμένους γονείς, η αντικατάσταση των τζαμιών έγινε την Τρίτη γύρω στις 11π.μ. Δηλαδή μιάμιση μέρα το τμήμα αυτό του Νηπιαγωγείου λειτούργησε με σπασμένα τζάμια! Έλεος!

Δε φτάνει που η αντικατάσταση του απαράδεκτου isobox, που έγινε Νηπιαγωγείο, με άλλο νεότερο (δυστυχώς και πάλι isobox) εκκρεμεί ακόμα, ενώ, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, θα είχε γίνει από τη δεύτερη εβδομάδα των μαθημάτων. Δε φτάνει που για να πάνε τουαλέτα παιδιά και νηπιαγωγοί πρέπει να κάνουν ταξίδι. Δε φτάνουν όλα αυτά, αλλά το ίδιο το τσίγκινο κουτί εγκυμονεί κινδύνους για παιδιά και Νηπιαγωγούς, όπως έχουμε προειδοποιήσει και σωστά επισημαίνουν και οι γονείς των παιδιών στην τελευταία επιστολή τους προς τον Δήμο στις 12/10. Η κατάσταση δε επιδεινώνεται με το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων! Η καθαρίστρια στο Νηπιαγωγείο πάει μετά τις 10, πράγμα γενικά απαράδεκτο, πόσο μάλλον εν μέσω κορονοϊού!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, την Τρίτη 13/10 το πρωί μετά τη νυχτερινή νεροποντή τα συστεγαζόμενα 1ο, 5ο Νηπιαγωγεία Βύρωνα και τα παρακείμενα Δημοτικά δεν είχαν ρεύμα! Σε απεύθυνση των Νηπιαγωγών στον Δήμο εισέπραξαν και την «παρατήρηση» του εκπροσώπου του ότι κακώς διαμαρτύρονται αφού όλα λειτουργούν, επειδή, όταν μετά από ώρες πήγε στο Νηπιαγωγεία, διαπίστωσε ότι πράγματι επανήλθε το ηλεκτρικό ρεύμα, ίσως γιατί στέγνωσαν καλώδια που βραχυκύκλωναν κλπ.

Παράλληλα και το 2ο τμήμα του 8ου Νηπιαγωγείου (κι αυτό στο συγκρότημα της Αγ. Τριάδας), που στεγάστηκε φέτος σε μία αίθουσα προκάτ βαρέως τύπου του 1ου Δημοτικού συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς τουαλέτα και να μεταφέρονται Νήπια και Νηπιαγωγοί στις τουαλέτες του απέναντι κτηρίου διασχίζοντας όλη την αυλή του 1ου Δημοτικού και 8ου, 9ου Νηπιαγωγείων!

Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα της εφαρμογής της Δίχρονης με όρους βαθιάς υποβάθμισης αλλά και της χρόνιας κτηριακής υποβάθμισης όλων των σχολείων του Βύρωνα και όχι μόνο. Τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για όλα αυτά αλλά και της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα. Απ’ ότι φαίνεται η συντήρηση των σχολικών κτηρίων είναι ελάχιστη έως μηδαμινή γιατί και στο 7ο Δημοτικό Βύρωνα φέτος έσπασε τζάμι και διαπιστώθηκαν γενικότερα προβλήματα στην εγκατάσταση και συντήρησή τους!

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του κ. Κατωπόδη είναι μεγάλες για την κατάσταση αυτή. Και φαίνεται να μην τις αναλαμβάνει, αφού την τελευταία στιγμή ενδιαφέρθηκε την άνοιξη του 2020 για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα να στοιβαχτούν σε υπάρχουσες δομές ή σε τσίγκινα κουτιά και να υποβαθμιστεί όλη η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον Δήμο και συνεχίζει στην ίδια ρότα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να αντικαταστήσει τώρα η Δημοτική Αρχή Βύρωνα το τσίγκινο κουτί που στεγάζει προνήπια-νήπια του 1ου Νηπ/γείου στην Αγ. Τριάδα και να εξασφαλιστούν αμέσως τουαλέτες για το τμήμα αυτό και για το νέο τμήμα του 8ου Νηπιαγωγείου.
  • Να πάρει η Δημοτική Αρχή άμεσα μέτρα για τη συντήρηση των σχολείων. Ταυτόχρονα, να προωθήσει πρόγραμμα ανέγερσης νέων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών στον Βύρωνα και σε κάθε περίπτωση πρέπει να παρθούν μέτρα ανακούφισης του πολύ επιβαρυμένου συγκροτήματος της Αγ. Τριάδας.
  • Να δίνεται πιστοποιητικό καταλληλότητας για κάθε σχολικό κτήριο.

Η υγιεινή και η ασφάλεια στα σχολεία είναι κρατική ευθύνη! Και οι δήμοι έχουν το μερίδιό τους! Να το αναλάβουν κράτος και δήμοι.

Ατομική μας ευθύνη είναι να αγωνιστούμε για να τους αναγκάσουμε να τα εξασφαλίσουν!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια