Κατάληψη στο Παλαιό Δημαρχείο Βύρωνα από ομάδα αναρχικών

Κατάληψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Παλαιό Δημαρχείο Βύρωνα, από ομάδα αναρχικών, που αντιδράει στην κοπή των δέντρων του αύλειου χώρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνέλευση στις 20:00 για να αποφασιστεί η συνέχεια των δράσεων τους.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

“Ούτε ένα δένδρο λιγότερο, ούτε ένα δένδρο κομμένο”

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε από τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμαρχου Κατωπόδη και του Γώγου το θέμα της ημερήσιας διάταξης που ανέφερε: «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 25/2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με κλαδεύσεις και κοπές δένδρων στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου».

Και ενώ η περίοδος που διανύουμε των πυρκαγιών, των ανεμογεννητριών και της πράσινης ανάπτυξης βρίσκεται σε εξέλιξη, το γκρίζο κερδίζει χώρο στις γειτονιές μας με την σύμφωνη γνώμη των δημάρχων, των κουμπάρων και των εργολάβων.

Στις σύγχρονες γκριζουπόλεις που κατοικούμε αν κάτι υπάρχει που μας υπενθυμίζει την σύνδεσή μας με την φύση είναι οι δενδροστοιχίες, άλση και τα πάρκα που σαν οάσεις πρασίνου αντιστέκονται στην γκριζοποίηση και σπάνε την μονοτονία του τσιμέντου.

Θέλουμε περισσότερο πράσινο και λιγότερο γκρι στις ζωές μας και στις γειτονιές.Ούτε ένα δένδρο λιγότερο, ούτε ένα δένδρο κομμένο στη γειτονιά μας – ούτε πουθενά.

Ας αφήσουμε τη φύση ήσυχη να διαμορφώσει μόνη της και να σταματήσουμε τις παρεμβάσεις εις βάρος της και υπέρ του κέρδους και της κατανάλωσης του αστικού τοπίου που παρεκλείνει της αισθητικής και της μοναδικότητας που μόνο η φύση ξέρει να μας προσφέρει.

Κατάληψη Ανάληψης

Σύντροφοι/ισσες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια