Nα αποσυρθεί η απόφαση ιδιωτικοποίησης λειτουργιών της Διεύθυνσης Πρασίνου ζητά η αντιπολίτευση του Βύρωνα

Πηγή: dimoskaipoliteia.gr

Κοινό κείμενο, με το οποίο ζητούν την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής να παραχωρήσει το κλάδεμα των δέντρων σε ιδιωτική εταιρεία, κατέθεσαν προς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα, οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Φέρνουν το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε μετά τις σοβαρές αντιδράσεις που προκάλεσε στο σωματείο εργαζομένων του δήμου αλλά και σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης της Δημοτικής Αρχής, με πέντε ψήφους, μόνο της παράταξής τους στην Οικονομική Επιτροπή.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εκφράζουν την αντίθεσή τους στο να επιλέγει, συζητά και αποφασίζει η Δημοτική αρχή σοβαρά ζητήματα στην Οικονομική Επιτροπή, όταν μάλιστα, με βάση το νομοθέτημα Θεοδωρικάκου και Μητσοτάκη, μετατρέπεται από μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο σε πλειοψηφία στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Οικονομική Επιτροπή. Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνουν, οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί το κείμενο:

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ | ΔΗΛΩΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε με αίτημά μας προς τον Δήμαρχο και εσάς την 17-9-2020 ζητούσαμε αφενός την ανάκληση-ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της 14-9-2020 για την έγκριση παροχής υπηρεσίας για εργασίες συντήρησης δενδροστοιχιών από ιδιώτη και αφετέρου την συζήτηση του σχετικού θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή επέλεξε – καλυπτόμενη πίσω από τις διατάξεις του νόμου Θεοδωρικάκου, τις οποίες δήθεν αποδοκιμάζει, αλλά με μεγάλη συχνότητα χρησιμοποιεί – να μην προχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία έχει δοτή πλειοψηφία. Θα κριθεί για την απόφαση της αυτή από τον λαό του Βύρωνα.

Εσείς όμως ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στον οποίο γι` αυτόν ακριβώς τον λόγο κοινοποιήθηκε αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του (32 δημοτικοί σύμβουλοι ή 78,04% των μελών του) για συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο ενός θέματος, ανεξάρτητα από την απόφαση της δημοτικής αρχής για το θέμα της ανάκλησης (που ανήκει κατά τον νόμο Θεοδωρικάκου αρχικά στην Οικονομική Επιτροπή), είχατε όχι μόνο νομική, αλλά και δημοκρατική υποχρέωση να θέσετε το θέμα, προς συζήτηση έστω, στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό επιτάσσουν οι κείμενες διατάξεις, ο Κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου και ο στοιχειώδης σεβασμός της αντιπολίτευσης και των δημοκρατικών διαδικασιών.

Παρόλα αυτά με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην ημερήσια διάταξη που μας κοινοποιήθηκε για την συνεδρίαση της Δευτέρας 5-10-2020 απουσιάζει η συζήτηση του μείζονος αυτού ζητήματος, όπως αιτηθήκαμε.

Ενόψει των ανωτέρω σας δηλώνουμε ότι, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, εφόσον δεν συζητηθεί το θέμα αυτό (για το οποίο επιφυλασσόμαστε να υποβάλλουμε, αν αδρανήσετε και πάλι, και αυτοτελές γραπτό αίτημα για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό αποκλειστικά το θέμα κατ` άρθρο 67 παρ. 2 του ν. 3852/2010) και μέχρι να συζητηθεί, δεν προτιθέμεθα να παραστούμε και να συμμετάσχουμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 5-10-2020 ή σε κάθε μετ` αναβολή ή νέα ορισθείσα ημερομηνία.

Βύρωνας, 2 Οκτωβρίου 2020

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αδαμόπουλος Γιάννης, Αλμύρας Γιώργος, Αναστούλης Παύλος, Αποστολάκης Νεκτάριος, Βαλμάς Ηλίας, Βαρσαγάκης Γιώργος, Βώβος Διονύσης, Γείτονας Βαγγέλης, Γώγος Χρήστος, Δάφνη Πηνελόπη, Δεμπόνος, Βασίλης, Ζιώγα Μαρία, Καλύβας Βασίλης, Καππάτος Ορέστης, Κιούπη, Ιουλία, Κλειάσιος Θανάσης, Κριατσιώτης Γιώργος, Λέλος Γιώργος, Μαυρόπουλος Τάσος, Μουντοκαλάκης Βασίλης, Μπαντής Μιλτιάδης, Μπαστέα Πετρούλα, Ντόβολος Γιώργος, Οικονόμου Θανάσης, Παπαδημητρίου Θανάσης, Σάρολα Βάσια, Σφακιανάκη Αικατερίνη, Σωτηρόπουλος Αλέξης, Ταραζώνας Δημήτρης, Τριανταφύλλου Λευτέρης, Τσιάκαλος Κοσμάς, Υφαντή Σωτηρούλα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια