«Σάρκα και οστά» ξεκίνησε να παίρνει το μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Δήμο Βύρωνα

Πηγή: trapezounta.gr
© Σύλλογος Ποντίων Καρέα Βύρωνα

«Σάρκα και οστά» ξεκίνησε να παίρνει το μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου —προς τιμήν των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας— στο Δήμο Βύρωνα μετά από την επιστολή του Σύλλογο Ποντίων Καρέα-Βύρωνα προς την δημοτική αρχή για την ανέγερση του στην Πλατεία Πόντου.

«Σκοπός είναι το έργο αυτό να γίνει ένας ιστορικός συνδετικός κρίκος μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, μία κληρονομιά για τις επόμενες γενιές και πάνω από όλα ένα σύμβολο ειρήνης και ανθρωπισμού» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου, ενώ συμπληρώνει «ευχαριστούμε τον δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, τον αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Μιχαήλ Καραγιάννη και όλους όσους έχουν συμβάλλει στο έργο αυτό».

Ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Συμέλα Αντωνιάδου σημειώνει: «Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ τους αρμόδιους που βοηθούν να πραγματοποιηθεί το μνημείο τιμής των προγόνων μας. Θέλω όμως ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Γρηγόρη Δημητριάδη που πήρε την πρωτοβουλία να το ζητήσει και για την απόφαση του να καταθέσει λουλούδια την 25 Μαρτίου τιμώντας την Εθνική μας εορτή, ενώ περνούμε δύσκολες ημέρες “εγκλεισμού”! Επίσης ευχαριστώ την δραστήρια ταμεία του Συλλόγου μας που ενήργησαν μαζί για το μνημείο. Τους ευχαριστώ και τους δύο και εύχομαι, πρόοδο πάντα στον Σύλλογο μας με συμμετοχή περισσότερων μελών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια