Προληπτική απολύμανση για τον κορονοϊό σε όλα τα σχολεία του Δήμου Βύρωνα

Προληπτική απολύμανση σε όλα τα σχολικά κτίρια του Βύρωνα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8/3, για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα, η απόφαση πάρθηκε κατόπιν ενημέρωσης από διευθυντές σχολείων του Δήμου, ότι μαθητές ή συγγενείς μαθητών έχουν επιστρέψει πρόσφατα από προορισμούς αυξημένης επικινδυνότητας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ο Δήμος Βύρωνα με αίσθημα ευθύνης, νηφαλιότητας και χωρίς εφησυχασμό παρακολουθεί την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού.

Σε συνεχή επαφή με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, έχει πάρει όλα τα αναγκαία και ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας των πολιτών.

Όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εφόσον δεν έχει υπάρξει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού, δεν χρειάζεται απολύμανση των δημοσίων χώρων. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Οργανισμός «η απολύμανση δεν προστατεύει από μεταγενέστερη, της απολύμανσης, επιμόλυνση». Γι΄ αυτό και μέχρι  σήμερα δεν προβήκαμε σε προληπτική απολύμανση, παρόλο που από την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να απολυμάνουμε τα σχολεία και τα κτήρια  του Δήμου, εφόσον αυτό καθίστατο αναγκαίο, εκ των πραγμάτων.

Σήμερα, ενημερωθήκαμε από διευθυντές σχολείων του Δήμου μας, ότι μαθητές ή συγγενείς μαθητών έχουν επιστρέψει πρόσφατα από προορισμούς αυξημένης επικινδυνότητας.

Κατά συνέπεια, εκτιμώντας την αγωνία των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών και με κριτήριο ότι η προστασία των παιδιών είναι πρώτη μας προτεραιότητα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε  στην απολύμανση όλων των σχολείων του Δήμου Βύρωνα, την Κυριακή 8/3/2020.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια