Γιος καθηγήτριας του σχολείου ένας εκ των δραστών του ξυλοδαρμού

Πηγή: tvxs.gr

Για περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τον ξυλοδαρμό 17χρονου μαθητή, από συμμαθητές του, σε σχολείο του Βύρωνα.

Η Ν. Κεραμέως, που επισκέφθηκε το σχολείο συνομίλησε με καθηγητές, αλλά και με τους γονείς του άτυχου 17χρονου, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην προσπάθειά του να προστατεύσει την αδελφή του από bullying.

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν, όπως είπε, και για το «τι πρέπει να γίνει και στο πλαίσιο της πρόληψης και για την ειρηνική συνύπαρξη μαθητών στα σχολεία».

«Τέτοια περιστατικά δεν έχουν καμιά θέση στα σχολεία» τόνισε η Ν. Κεραμέως, η οποία διευκρίνισε ότι όντως βρίσκονταν καθηγητές μπροστά στο περιστατικό, αλλά έδρασαν άμεσα.

Επιβεβαίωσε δε ότι ο ένας εκ των δραστών είναι γιος καθηγήτριας του ίδιου σχολείου και τιμωρήθηκε με δύο ημέρες αποβολή, ενώ τόνισε ότι για κάποιους έχει κινηθεί η διαδικασία για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της 10ης Φεβρουαρίου, μαθητής του 1ου Λυκείου και Γυμνασίου Βύρωνα πήγε στο Τ.Α. Βύρωνα και κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε από ανήλικους μαθητές του σχολείου του. Είχε πάει να τους ζητήσει τον λόγο επειδή είχαν πειράξει την αδελφή του. Κατέληξε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι. Κατόπιν υπόδειξής του, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βύρωνα σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος έξι ανηλίκων με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια