Τη μονιμοποίησή τους διεκδικούν οι συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας

Τη μονιμοποίησή τους διεκδικούν δικαστικά, συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου καλεί τον Δήμαρχο να στηρίξει τον δικαστικό αγώνα των εργαζομένων, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσει και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Σωματείου:

Προς το Δήμαρχο Βύρωνα και τις δημοτικές παρατάξεις.

Κοιν. Γ. Γραμματέα.

 

Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην υπηρεσία καθαριότητας, ενώ οι συμβάσεις τους έληξαν, παραμένουν στην εργασία με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις – ασφαλιστικά μέτρα.

Πρόσφατα έξι από αυτούς σταμάτησαν και αποχώρισαν από την εργασία τους στις 14 Ιανουαρίου 2020, μετά από αρνητική δικαστική απόφαση – ασφαλιστικά μέτρα.

Στις 4 και 6 Φεβρουαρίου 2020 γίνεται η οριστική δικαστική αγωγή των εργαζομένων αυτών. Θα εκδικαστεί το αίτημα τους να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε Αορίστου χρόνου στο Δήμο, γιατί πάνω από 3,5 χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει επανειλημμένα συζήτηση την παραμονή όλων αυτών των εργαζομένων στην εργασία τους και έχει πάρει απόφαση το 2018 ότι θα υποστηρίξει και στα δικαστήρια την μετατροπή των συμβάσεων σε Αόριστου χρόνου.

Καλούμε την δημοτική αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να στηρίξουν έμπρακτα το αίτημα αυτό.

Η απόλυση των εργαζομένων αυτών, εκτός τα προβλήματα βιοπορισμού που θα δημιουργήσει στις οικογένειες τους, θα δημιουργήσε  και προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, αφού οι εργαζόμενοι με την 3Κ δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στις 10.30 π.μ  θα πραγματοποιήσουμε παράσταση στο Δήμαρχο, ζητώντας του να υποστηρίξει στα δικαστήρια το αίτημα για την παραμονή τους στην εργασία και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Ζητάμε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                  Η Γραμματέας

Παναγιωτόπουλος Χρήστος                    Μπίκα Πελαγία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια