Οι λεωφορειακές γραμμές 214 και 211 επιστρέφουν στον Βύρωνα

Πηγή εικόνας: Andy Kouvelas Garcia

Σε αλλαγές στο υπάρχον συγκοινωνιακό δίκτυο της πρωτεύουσας, προχώρησε ο ΟΑΣΑ με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος των δημόσιων συγκοινωνιών, δίνοντας έμφαση στη λειτουργία αξονικών γραμμών που διέρχονται από τους κύριους οδικούς άξονες της πόλης, καθώς και στη διασύνδεση λεωφορειακών γραμμών, με τους σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς.

Στον Δήμο Βύρωνα οι λεωφορειακές γραμμές που επηρεάζονται είναι οι 054 και 732.

054 ΠΕΡΙΣΣΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Διαχωρισμός της λεωφορειακής γραμμής 054 (Περισσός – Ακαδημία -Μεταμόρφωση) σε δύο νέες λεωφορειακές τροφοδοτικές γραμμές 054 (Περισσός – Λαμπρινή – Πολυτεχνείο) και 211 (Μεταμόρφωση – Ακαδημία).

Ο διαχωρισμός της αρχικής λεωφορειακής γραμμής 054 πραγματοποιήθηκε, ώστε να επιτευχθεί καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων των Δήμων Ν. Ιωνίας, Γαλατσίου, Βύρωνα και Υμηττού, αποκόπτοντας το τμήμα διαδρομής στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο οποίο παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Η κάλυψη των μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από την υφιστάμενη γραμμή 054, στο τμήμα διαδρομής της στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιείται από το υφιστάμενο δίκτυο τρόλεϊ και μετρό.

732 ΑΓ.ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ

Διαχωρισμός της λεωφορειακής γραμμής 732 (Αγ. Φανούριος – Ακαδημία – Ζωοδόχος Πηγή) σε δύο νέες λεωφορειακές τροφοδοτικές γραμμές:  732 (Αγ. Φανούριος – Χαλκοκονδύλη) και 214 (Ζωοδόχος Πηγή – Ακαδημία).

Ο διαχωρισμός της σημερινής λεωφορειακής γραμμής 732 πραγματοποιήθηκε, ώστε να επιτευχθεί καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων των Δήμων Ιλίου, Περιστερίου, Βύρωνα και Καισαριανής, αποκόπτοντας το τμήμα διαδρομής στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Η κάλυψη των μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από την υφιστάμενη γραμμή 732, στο τμήμα διαδρομής της στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιείται από το υφιστάμενο δίκτυο τρόλεϊ και μετρό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια