Αναστολή οικοδομικών αδειών στον Υμηττό μέχρι τον Οκτώβριο του 2020

Πηγή: cnn.gr
Φωτογραφία αρχείου

Αναστέλλονται για ένα ακόμη έτος, δηλαδή, έως και την 1/10/2020, η έκδοση οικοδομικών αδειών και οι οικοδομικές εργασίες στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Υμηττού, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που προωθείται προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η αναστολή είναι απαραίτητη, προκειμένου να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα προστασίας του Υμηττού, χωρίς στο μεταξύ να έχει αλλοιωθεί το περιβάλλον και το τοπίο.

Η διαδικασία για την έκδοση του προεδρικού αυτού διατάγματος έχει μπει στο τελικό στάδιο, καθώς έχει παραδοθεί η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Αναμένεται να ακολουθήσει διαβούλευση με φορείς, πολίτες, ενδιαφερόμενους και στη συνέχεια οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συντάξουν το σχέδιο, που θα αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια