Ποινή φυλάκισης στον πρόεδρο δημοτικής επιχείρησης για ανασφάλιστη εργασία

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές  Πλημμελειοδικείο Αθηνών στο πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Βύρωνα κ. Πάγκαλο Βασίλειο γιατί το Μάρτιο του 2015 απασχόλησε εργαζόμενους στη επιχείρηση χωρίς να έχουν καμία ασφάλιση.

Την αποκάλυψη καταγγελία είχε κάνει  το σωματείο εργαζομένων δήμου Βύρωνα το οποίο τελικά κατέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας  αφού ο πρόεδρος της επιχείρησης  θεωρούσε ότι μπορεί να απασχολεί εργαζόμενους στο μαρμαρογλυφείο χωρίς σύμβαση και ασφάλιση.

Το ζήτημα αυτό απασχόλησε το δικαστήριο το οποίο μετά από διεξοδική συζήτηση επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών  με αναστολή στον πρόεδρο κ. Πάγκαλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης:

«Τα στελέχη του σωματείου που κλίθηκαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο, δίκαιος θεωρούν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι  μια δικαίωση του σωματείου τους και του αγώνα που δίνουν για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Είναι  ένα ηχηρό πλήγμα σε βάρος της ανασφάλιστης εργασίας.

Να  σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Δ. Επιχείρησης είναι στέλεχος του Σύριζα και έχει οριστεί από το δημοτικό συμβούλιο στη θέση αυτή.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων συνεχίζεται».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια