Λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση χώρων αναψυχής και παιδικών χαρών στον Δήμο Βύρωνα

Την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο τη «Λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση χώρων αναψυχής, παιδικών χαρών και χώρων πρασίνου Δήμου Βύρωνα», αποφάσισαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 980.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Σκοπός του έργου είναι η λειτουργική αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση παιδικών χαρών του Δήμου Βύρωνα καθώς και η ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος πρασίνου στους χώρους που είναι εγκατεστημένες. Παράλληλα, το έργο περιλαμβάνει πιλοτική εφαρμογή για την εξοικονόμηση ενέργειας του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού µε αλλαγή των συμβατικών φωτιστικών µε φωτοβολταϊκά φωτιστικά, καθώς και εξοικονόμηση και καλύτερη διαχείριση του νερού που προορίζεται για την άρδευση µέσω της εγκατάστασης αυτοματοποιημένου δικτύου άρδευσης και επέκτασης του υπάρχοντος.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στους παρακάτω χώρους του Δήμου Βύρωνα: Πάρκο Νέας Ελβετίας, πάρκο Ανάληψης (Μυρακτή), πάρκο Αγίας Τριάδας, πλατεία Βαρουτίδη, πλατεία Μανώλη, πλατεία Γράμμου – Τσιρακοπούλου, παιδική χαρά στον 10ο Παιδικό Σταθμό και πλατεία Νικολαΐδη στον Καρέα.

Αναλυτικά, οι εργασίες αφορούν σε:

  • Αποξήλωση και ασφαλή μεταφορά των υφιστάμενων οργάνων παιδικής χαράς, ακατάλληλων δαπέδων ασφαλείας και παλαιού αστικού εξοπλισμού, εγκατάσταση νέων οργάνων παιδικής χαράς, αστικού εξοπλισμού και δαπέδων ασφαλείας και υλικών διάστρωσης λοιπών επιφανειών, πιστοποίηση των χώρων για την ασφαλή λειτουργία τους  (σε όλα τα σημεία παρέμβασης).
  • Κατασκευή / συμπλήρωση  μεταλλικής περίφραξης (στο πάρκο Αγίας Τριάδας, στην πλατεία Βαρουτίδη, στην παιδική χαρά στον 10ο Παιδικό Σταθμό και στην πλατεία Νικολαΐδη στον Καρέα).
  • Επισκευή και βελτίωση της υπάρχουσας μεταλλικής περίφραξης στους χώρους παιδικής χαράς (στο πάρκο Νέας Ελβετίας, στην πλατεία Μανώλη, στην παιδική χαρά στον 10ο Παιδικό Σταθμό, στο πάρκο Ανάληψης, στην πλατεία Γράμμου – Τσιρακοπούλου).
  • Εγκατάσταση οργάνων εκγύμνασης ενηλίκων (στο πάρκο Νέας Ελβετίας).
  • Βελτίωση και ενίσχυση της υπάρχουσας φύτευσης, βελτίωση – ανακατασκευή του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου (σε όλα τα σημεία παρέμβασης).
  • Καλύτερη διαχείριση, εξοικονόμηση και ελέγχου νερού άρδευσης (µέσω του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου που θα εγκατασταθεί στο Δημαρχείο), μετά από την εγκατάσταση ηλεκτρονικού αυτοματοποιημένου δικτύου άρδευσης – σε πιλοτικό επίπεδο (στην πλατεία Μανώλη, στην πλατεία Γράμμου – Τσιρακοπούλου, στο πάρκο Ανάληψης).
  • Εξοικονόμηση ενέργειας, µέσω της προμήθειας και εγκατάστασης (σε πιλοτικό επίπεδο) φωτιστικών σωμάτων µε φωτοβολταϊκό σύστημα (στην πλατεία Μανώλη, στην πλατεία Γράμμου – Τσιρακοπούλου, στην παιδική χαρά στον 10ο Παιδικό Σταθμό).

Τέλος, τη διενέργεια του διαγωνισμού, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την εκτέλεση των εργασιών και την παραλαβή του έργου αναλαμβάνει ο Δήμος Βύρωνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια