«Χριστουγεννιάτικα» κατασχετήρια σε 3.811 δημότες για χρέη

Αναβρασμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Βύρωνα μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της δημοτικής αρχής, να αποστείλει -μέσω των τραπεζών- ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε 3.811 δημότες για οφειλές προς τον Δήμο.

Η απόφαση έγινε γνωστή στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11/12 και προκάλεσε την έντονη αντίδραση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, πρόκειται να εκδοθούν εντολές αναγκαστικής είσπραξης για χρέη που δημιουργήθηκαν από το 2004 έως 2013. Για περίπου 3.600 πολίτες οι οφειλές είναι μέχρι 1.000 €, με τη συντριπτική πλειοψηφία περίπου 2.500 πολίτες να οφείλουν από 70-200 €, ενώ 194 πολίτες χρωστούν από 1000-5.000 € και 61 οφειλέτες χρωστούν από 5.000 μέχρι και 146.000 €.

Τα χρέη προέρχονται από κλήσεις παραβίασης Κ.Ο.Κ., από συνδέσεις αγωγών αποχέτευσης, από χρέη στο νεκροταφείο, από δημοτικά τέλη, από καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων (αφορά τραπεζοκαθίσματα από επιχειρήσεις εστίασης και είναι οι οφειλές μεγάλου ύψους) κ.α.

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Κόνσουλας

konsoulas-pologismosΤην παραίτησή του υπέβαλε μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κόνσουλας από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βύρωνα. Ο κ. Κόνσουλας ανέβασε την επιστολή παραίτησης στο Facebook, όπου και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή.

«Ποιότητα Ζωής με 4.000 κατασχετήρια στον Δήμο Βύρωνα εν όψει Χριστουγέννων, στα σπίτια και τους λογαριασμούς ακόμη και άπορων συνδημοτών, δεν “παίζει”…Γεια σας!!!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα: “Η πολιτική των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βρίσκει ένθερμο μιμητή τη Στάση Βύρωνα”

stavros-tziortziotis-2342

Την έντονη αντίθεση της στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, στην οποία αναφέρει οτι “μέχρι σήμερα καμιά δημοτική αρχή στο δήμο Βύρωνα δεν έχει προχωρήσει μαζικά σε βάρος χιλιάδων κατοίκων σε κατασχέσεις για τόσο μικρές οφειλές”.

Ζητά επίσης να σταματήσει άμεσα η διαδικασία των κατασχέσεων, να μην προχωρήσει καμιά κατάσχεση χρημάτων σε οικονομικά αδύναμους, να απαλλαχθούν όλοι οι μικροοφειλέτες από τις προσαυξήσεις και να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις τις οφειλές τους.

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση: “Πρωτοφανής αντιλαϊκή πολιτική”

panagiotopoulos-xristos

Ως πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική χαρακτηρίζει η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών, αφού, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή επέλεξε να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και παραμονές της καταβολής του κοινωνικού μερίσματος.

Δήμος Βύρωνα: “Άδικη η κριτική για τα κατασχετήρια – Εφαρμόζουμε το νόμο”

katopodis-suriza

Για άδικη κριτική, που φτάνει στα όρια του λαϊκισμού, κάνει λόγο ο Δήμος Βύρωνα σε σχετική ανακοίνωσή που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου, πράξη που προχωρούν όλοι οι Δήμοι της χώρας και πως, ουδέποτε η δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε ανάλογες ενέργειες, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα εξόφλησης των οικονομικών υποχρεώσεων σε 100 δόσεις, βάσει σχετικής νομοθετικής πρόβλεψης.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα

Συνεδριάζει εκτάκτως την προσεχή Δευτέρα 18/12 στις 20:30, το δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια