Eκδήλωση: «Ο Νίκος Καζαντζάκης Ταξιδεύει σε τόπους και ιδέες»

Ο Νίκος Καζαντζάκης, εξήντα χρόνια μετά το θάνατό του, τιμάται και στο Βύρωνα. Ο Σύνδεσμος “Μπάιρον” για το Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, καθώς και ο Δήμος Βύρωνα συνδιοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα στο μεγάλο συγγραφέα, στην οποία θα παρουσιάσουν ένα ταξίδι στον κόσμο και στην Κρήτη του Καζαντζάκη.

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου  ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία» θα γεμίσει από τη συγγραφική σκέψη του μεγάλου Έλληνα στοχαστή. Με επίκεντρο τα ταξιδιωτικά του κείμενα θα διαβαστούν αποσπάσματα από τους δυο κόσμους του μεσοπολέμου, την Αγγλία και τη Ρωσία, ώστε να ακουστεί η ερμηνεία του Νίκου Καζαντζάκη για τα κυρίαρχα στρατόπεδα της εποχής του.

Τραγούδια από το έργο «Καπετάν Μιχάλης» του Μάνου Χατζηδάκη θα παίξει και θα ερμηνεύσει ο Νίκος Ανδρουλάκης με τους μουσικούς του, θα προβληθούν εικόνες και βίντεο από τη ζωή και το έργο του, ενώ ο Γιώργος Ντόβολος θα μας τραγουδήσει ριζίτικους στίχους από την Κρήτη.

Τίτλος εκδήλωσης: «Ο Νίκος Καζαντζάκης Ταξιδεύει σε τόπους και ιδέες»
Ημερομηνία: 27/11/2017
Ώρα: 19.00
Τόπος: Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία», Νέας Ελβετίας 34, Βύρωνας 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια