Εργατικό ατύχημα σε εργαζόμενο του Δήμου Βύρωνα

Σοβαρά τραυματίστηκε ηλεκτρολόγος του Δήμου Βύρωνα την Τρίτη 31/01, στην προσπάθεια του να παρέμβει και να επισκευάσει το πίνακα ηλεκτροδότησης του κοιμητηρίου.

Ο εργαζόμενος παρ’ όλη την εμπειρία του, για αγνώστους λόγους τραυματίστηκε στα μάτια και το πρόσωπο μετά από έκρηξη στον ηλεκτρικό πίνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ “ιδιαίτερα στο τμήμα των ηλεκτρολόγων η εντατικοποίηση της εργασίας είναι μεγάλη αφού υπάρχει μόνο ένας τεχνίτης ηλεκτρολόγος για όλο το Δήμο.Τα τελευταία χρόνια τέσσερις ηλεκτρολόγοι συνταξιοδοτήθηκαν και δεν έχει προσληφθεί κανένας.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο Δήμος Βύρωνα έχει δηλώσει το εργατικό ατύχημα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως έχουμε το τρίτο κατά σειρά εργατικό ατύχημα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο Δήμο. Έχουν τραυματιστεί δυο ηλεκτρολόγοι και μια εργάτρια καθαριότητας, η οποία έχασε στη διάρκεια της περισυλλογής απορριμμάτων το δάκτυλο της. Στο παρελθόν στο Δήμο Βύρωνα έχουν συμβεί δυο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.”

H Δημοτική Αρχή από την πλευρά της δηλώνει ότι τηρεί όλα τα τα μέτρα που απαιτεί η εργατική νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα κάνει λόγο για απόπειρα εκμετάλλευσης του περιστατικού από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Την 31/1/2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:45 κατά την εκτέλεση εργασιών σε ηλεκτρικό πίνακα στον χώρο του Νεκροταφείου από υπάλληλο (ηλεκτρολόγο), συνέβη ατύχημα λόγω  βραχυκυκλώματος (δημιουργήθηκε έντονη λάμψη που  του προκάλεσε στιγμιαία απώλεια όρασης). Η όραση του επανήλθε μετά από 5-6 δευτερόλεπτα οπότε συνέχισε την εργασία του και αποκατέστησε την βλάβη.

Ο υπάλληλος  δεν ανέφερε τίποτε σχετικό στην υπηρεσία διότι θεώρησε το περιστατικό «ελαφρύ και περαστικό». Η Διεύθυνση ΤΥΔΒ πληροφορήθηκε το συμβάν από τον εργαζόμενο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας το μεσημέρι της 1/2/2017 (από Τετάρτη έως και Παρασκευή ήταν σε προγραμματισμένη κανονική άδεια) όπου ανέφερε τα παραπάνω και δήλωσε επίσης ότι δεν έχει λάβει αναρρωτική άδεια καθόσον οι προσωρινές ενοχλήσεις στην όρασή του αποκαταστάθηκαν πλήρως έως τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας 1/2/2017.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ατύχημα έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον δηλώνοντας ότι «εκείνο που έχει σημασία την παρούσα στιγμή είναι η υγεία του εργαζόμενου», διαβεβαίωσε ότι «τηρούνται από τον δήμο όλα τα μέτρα που απαιτεί η εργατική νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων», ενώ καταδίκασε την «προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του συμβάντος από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια