Εκστρατεία αναδάσωσης του Υμηττού

Ο Δήμος Βύρωνα καλεί όλους τους μικρούς και μεγάλους δημότες στην αναδάσωση του Υμηττού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 10.00 π.μ., στον Άγιο Γεώργιο (Καρέας). Η αναδάσωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.).

Μετά από έναν διαρκή αγώνα για την αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά του 2015 και αφού τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ακολουθήθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες επιστημονικά ενέργειες, ξεκινάει η επιχείρηση αναδάσωσης και αποκατάστασης του τοπίου για να δούμε επιτέλους το βουνό μας πράσινο ως πνεύμονα ζωής και ως έναν φιλόξενο φυσικό χώρο.

H αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί:

  • Στις περιοχές όπου το βουνό δεν μπορεί να αναζωογονηθεί από μόνο του.
  • Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησαν οι επιστήμονες του Σ.Π.Α.Υ. και ενέκριναν οι αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να είναι βιώσιμη.
  • Στα όρια του αστικού ιστού ώστε να μπορούν τα δενδρύλλια να ποτίζονται και να αναπτύσσονται.
  • Τηρώντας τις προδιαγραφές (αποστάσεις φυτεύσεων), έτσι ώστε τα δέντρα να αναπτυχθούν υγιώς μέσα στις ενδεδειγμένες συνθήκες.

Ας συμβάλλουμε όλοι στη μεγάλη αυτή εκστρατεία αναδάσωσης και αναζωογόνησης του βουνού, για να αποκαταστήσουμε τη φύση δίπλα στα σπίτια μας.

Ο Υμηττός είναι ο κήπος των σπιτιών μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια