Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων θεσμοθετεί ο Δήμος Βύρωνα

Στην ψήφιση για πρώτη φορά ενός Κανονισμού Λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα, ύστερα από εισήγηση του Αντιδημάρχου αθλητισμού.

Η εισήγηση ήταν αποτέλεσμα έρευνας των Υπηρεσιών του Δήμου σχετικά με το τι ισχύει σε Δήμους όλης της Ελλάδας και πολλών διαβουλεύσεων μεταξύ των Αθλητικών Συλλόγων, παρατάξεων και δημοτών.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Δήμο μας και κατά την διάρκεια των συζητήσεων, αλλά και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος για όλα τα θέματα.

Ο νέος κανονισμός έχει 3 βασικές πλευρές.

  • Πρώτον βάζει κανόνες στον τρόπο λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και οριοθετεί τον τρόπο που αυτές παραχωρούνται σε Αθλητικούς και λοιπούς συλλόγους, ενώσεις και μεμονωμένους δημότες.
  • Δεύτερον μοριοδοτεί με συγκεκριμένα κριτήρια την κατανομή των προπονητικών ωρών στα αθλητικά σωματεία ανάλογα με τα αιτήματά τους.
  • Τρίτον δίνει την δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο να ορίσει αντίτιμο παραχώρησης των εγκαταστάσεων, με σκοπό αποκλειστικά την συντήρηση των γηπέδων.

Με βάση αυτά από την νέα αθλητική χρονιά 2016-2017 θα ισχύσει ο νέος κανονισμός, ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα εργασθεί στην κατεύθυνση της βελτίωσης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στους τομείς της συντήρησης, επισκευής, φύλαξης και καθαριότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια