Επίσκεψη Κοντονή στο Κολυμβητήριο του Βύρωνα

Το Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο “Χρήστος Ταμπαξής” επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η προβολή, του προγράμματος “Εκμάθηση Κολύμβησης για παιδιά της Γ΄ και της Δ΄ τάξης Δημοτικών σχολείων”.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μέσω της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία εντάσσει το μάθημα της κολύμβησης σε σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής για το τρέχον σχολικό έτος, με προοπτική μόνιμης καθιέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, υλοποιείται Πιλοτικό Πρόγραμμα Κολύμβησης σε δεκατέσσερα (14) κολυμβητήρια του νομού Αττικής για το σχολικό έτος 2015-2016, με σκοπό τη διάχυση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της κολύμβησης και ειδικότερα την απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας με την έννοια της βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, του χειρισμού έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον για την αποφυγή του πνιγμού, της ανάπτυξης συνεργασίας πρωτοβουλιών και αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, της κατάστασης των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, του παιχνιδιού της συνεργατικότητας και της κοινωνικότητας ώστε να ολοκληρωθεί η προσωπικότητα των μαθητών.

Στόχος του ανωτέρω πιλοτικού προγράμματος είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων για την καθολική υλοποίηση του αντικειμένου της κολύμβησης, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής από το σχολικό έτος 2016-2017.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο “Χρήστος Ταμπαξής” του Δήμου Βύρωνα, επιλέχθηκε και συμμετέχει, φιλοξενώντας την Δ’ Τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα κάθε Παρασκευή.

Στη συνάντηση του Δημάρχου Βύρωνα με τον Υφυπουργό, παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, Δημήτρης Κόκκαλης, Χρήστος Σπυρόπουλος, Γιάννης Μαυρίκης και Ελένη Βασιλοπούλου, ενώ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο Γενικός Γραμματέας Ιούλιος Συναδινός και ο συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και Συντονιστής του Προγράμματος, Τάσος Μπουντίνος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια