«Πόλεμος» ανακοινώσεων για το Κολυμβητήριο του Βύρωνα

Με «πόλεμο» εκατέρωθεν ανακοινώσεων για το θέμα του Κολυμβητηρίου του Βύρωνα, συνεχίζεται η αντιπαράθεση Δημοτικής Αρχής – “Νέας Εποχής Βύρωνα”.

Η Δημοτική αρχή απαντώντας στην προηγούμενη ανακοίνωση της “Νέας εποχής Βύρωνα” υποστηρίζει οτι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της σύνδεσης του Κολυμβητηρίου με την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΤΕ και την ΔΕΠΑ, οφείλεται στην οικονομική κατάσταση που παρέδωσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Αναφέρει επίσης οτι η αντιπρόταση της “Νέας Εποχής Βύρωνα” στο θέμα των προσλήψεων, είναι «οι αποδείξεις επαγγελματικών δαπανών», οι οποίες έχουν κριθεί παράνομες από το ελεγκτικό συνέδριο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

H παράταξη “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΒΥΡΩΝΑ Χρήστος Α. Γώγος”, εξέδωσε μια ανακοίνωση για το θέμα της έναρξης λειτουργίας του κολυμβητηρίου, επιρρίπτοντας ευθύνες για την καθυστέρηση στη Δημοτική Αρχή. Μια ανακοίνωση που αποσκοπεί στην απόκρυψη της αλήθειας και στην παραπληροφόρηση των πολιτών.

Φαίνεται πως η παράταξη “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την αγωνία των δημοτών που ρωτούν για την έναρξη λειτουργίας του κολυμβητήριου, χωρίς σεβασμό στις προσπάθειες που γίνονται, αλλά πολύ περισσότερο, χωρίς να λογαριάζουν, τόσο την οικονομική κατάσταση του Δήμου που παρέδωσαν, όσο και τα εγκαίνια που πραγματοποίησαν σε ένα έργο που δεν είχε ολοκληρωθεί, για να παραπλανήσουν τους Δημότες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην ΕΥΔΑΠ, στον ΟΤΕ και στην ΔΕΠΑ, ο Δήμος οφείλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Όσον αφορά το κρίσιμο θέμα των προσλήψεων, κατηγορείται η Δημοτική Αρχή για ιδεοληψίες, την ίδια στιγμή που η αντιπρόταση της παράταξης είναι «οι αποδείξεις επαγγελματικών δαπανών», οι οποίες έχουν κριθεί παράνομες από το ελεγκτικό συνέδριο. Η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης, σκοπίμως δεν αναφέρει πουθενά ότι για την πραγματοποίηση οποιονδήποτε προσλήψεων έπρεπε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του προϋπολογισμού. Εγκαλείται επίσης η Δημοτική αρχή γιατί δεν έκανε τον διαγωνισμό για τα κυλικεία ενώ το κολυμβητήριο δε λειτουργούσε!!! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για τη Δημοτική Αρχή είναι ευπρόσδεκτη κάθε κριτική που αποσκοπεί στο καλό της πόλης. Την ικανότητα, τον προγραμματισμό μας και την πολιτική μας βούληση θα την κρίνει ο λαός του Βύρωνα, όπως άλλωστε για τα ίδια, έκρινε και την απελθούσα Δημοτική αρχή με τα γνωστά αποτελέσματα. Οφείλουμε μια τόσο σοβαρή εγκατάσταση να τη λειτουργήσουμε με ευθύνη, έτσι ώστε να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον του Βύρωνα, όπως έκαναν οι προηγούμενοι με διάφορα άλλα έργα. Το «μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 90 ετών» που στοίχισε στον ελληνικό λαό περίπου 19 εκατ. ευρώ, θα το αποδώσουμε στους δημότες σύντομα με τη μέγιστη σοβαρότητα που πρέπει να μας διακρίνει σαν Δημοτική αρχή, αφού δεν ξεχνάμε ποτέ ότι διαχειριζόμαστε δημόσια περιουσία.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η απάντηση της “Νέας Εποχής Βύρωνα”, η οποία κατηγορεί την Δημοτική Αρχή οτι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, για “δήθεν” χρέη των προηγούμενων, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσει την “ανικανότητά” της να λειτουργήσει το Κλειστό Κολυμβητήριο:

Η ”ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ” αγωνιά και αγωνίζεται για τούς Δημότες της πόλης μας σύμφωνα με τις δυνάμεις της από την θεσμική της θέση στην αντιπολιτευση. Δυστυχώς η νέα Δημοτική αρχή ,αντί να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη από τους δημότες για την ανικανότητά της να λειτουργήσει αυτό το στολίδι πού έχει παραδοθεί ουσιαστικά από το 2014,καταφεύγει σε φθηνά τερτίπια και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για δήθεν χρέη τών προηγούμενων που τα παρέλαβαν από τούς προηγούμενους και γενικά δεν ξεφεύγει από την φιλοσοφία ”…τού προηγούμενου”.

Το θέμα είναι ξεκάθαρο.Δεν υπάρχει όραμα.Τίς λύσεις τίς δώσαμε ώς οφείλαμε και με τρόπο πού χρησιμοποιεί η ίδια η Δημοτική Αρχή και στο Ν.Π.Δ.Δ-Ντάνκαν και στα εργαστήρια του Πνευματικού κέντρου.Είναι η μόνη λύση για άμεση λειτουργία και χωρίς κενά. Μέχρι τώρα κρατάμε ήπια στάση και συγκρατούμε τούς θυμωμένους πολίτες που οραματίζονται ”δράσεις”.Δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα μπορέσουμε.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή-Χαρδαλιά παρέδωσε ένα άρτιο και πρότυπο κολυμβητήριο την τελευταία ημέρα της θητείας της γνωρίζοντας ότι αποτελούσε το όνειρο χιλιάδων Βυρωνιωτών. Ο κύριος Δήμαρχος και η παρέα του εξέλαβε στην κυριολεξία τον όρο”Κλειστό” και γιαυτό δεν το λειτούργησε ΠΟΤΕ.

Ελπίζουμε το 2016 το όνειρο αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Χρήστος Γώγος-Επικεφαλής παράταξης ”ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ”
Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου -Δημ.Σύμβουλος-Εκπρ.για Κολυμβητήριο
Κωνσταντίνος Ζούμπος-Δημ.Σύμβουλος-Αντιπρόεδρος Ποιότητας Ζωής.
Ιουλια Κιούπη-Δημ.Σύμβουλος-Εκπρ.για Κολυμβητήριο.
Γεώργιος Ντόβολος- Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Dennis Sinned

αναξιοι εκατερωθεν. Λύστε το πρόβλημα, μπορείτε? αυτός δεν είναι ο σκοπός?