Aνακοίνωση της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ» για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου

Απάντηση στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, δίνουν οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ – Χρήστος Α. Γώγος».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν κατηγορούν την Δημοτική Αρχή για κωλυσιεργία και έλλειψη ικανότητας προγραμματισμού. Υποστηρίζουν ότι το κολυμβητήριο θα μπορούσε να λειτουργήσει από τα τέλη του 2014 και αναρωτιόνται μήπως η καθυστέρηση υπολανθάνει σκοπιμότητες επίρριψης ευθυνών για ημιτελή παράδοση του στις 31/8/2014.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:

Δεκατρείς μήνες μετά την παράδοση ενός  άρτια και πλήρως  κατασκευασμένου βιοκλιματικού κλειστού κολυμβητηρίου, με το νερό μέσα στην πισίνα, η Δημοτική Αρχή Κατωπόδη δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει στοιχειώδεις διαδικασίες για τη λειτουργία του.

Η παρούσα δημοτική αρχή προέβη σε αναφορές για πρόσληψη προσωπικού στα πρώτα δημοτικά συμβούλια της θητείας της.  Αποτέλεσμα:  13 μήνες αργότερα πρόκειται να αρχίσει η κατάθεση αιτήσεων των ενδιαφερομένων για οκτάμηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ.  (Άραγε τι θα γίνει ακριβώς μετά το οκτάμηνο;)  Η πρόσφατη προκήρυξη εκλογών ευθύνεται μόνο για ένα μήνα καθυστέρησης από τους δεκατρείς.  Οι υπόλοιποι δώδεκα μήνες έχουν να κάνουν με ιδεοληψίες και πολιτικές αγκυλώσεις των ιθυνόντων σε ότι αφορά στις εργασιακές σχέσεις.

Δεκατρείς μήνες επίσης απαιτήθηκαν για να αξιωθεί η Δημοτική Αρχή Κατωπόδη να φέρει στην Οικονομική Επιτροπή τη διακήρυξη δημοπράτησης κυλικείου και καταστήματος εντός του Κολυμβητηρίου.  Ημερομηνία διαγωνισμού ορίσθηκε η 2/11/2015.  Υπό τις καλύτερες συνθήκες, το κυλικείο θα μπορέσει ίσως να λειτουργήσει κατά το Φεβρουάριο του 2016 (18 μήνες μετά την παράδοση των εγκαταστάσεων και εφ’ όσον ανοίξει μέχρι τότε το Κολυμβητήριο).

Έως το τέλος του 2014 η ΔΕΠΑ είχε ολοκληρώσει το δίκτυο φυσικού αερίου μέχρι το Κολυμβητήριο.  Εννέα μήνες μετά γιατί δεν ολοκληρώθηκε η σύνδεση;  Επίσης, η σύνδεση δικτύου ΟΤΕ μεταμορφώθηκε από διαδικασία μιας εβδομάδας σε παλινωδία έντεκα μηνών.

Θεωρούνται πράγματι υπέρμαχοι της «προχειρότητας» όσοι υποστηρίζουν ότι το Κολυμβητήριο θα μπορούσε ήδη να είχε λειτουργήσει από τα τέλη του 2014;  Μήπως η καθυστέρηση 13 μηνών αντικατοπτρίζει έλλειψη ικανότητας προγραμματισμού και πολιτικής βούλησης;  Ή μήπως υπολανθάνει σκοπιμότητες επίρριψης ευθυνών για τη δήθεν ημιτελή παράδοση στις 31/8/2014 του πιο τεχνολογικά προηγμένου και τέλεια κατασκευασμένου έργου της ευρύτερης περιοχής;

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες του Βύρωνα που αγωνιούν για τη λειτουργία της πιο σύγχρονης αθλητικής υποδομής, και συνάμα του μεγαλύτερου έργου των τελευταίων 90 ετών, στο Δήμο μας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης:
Χρήστος Γώγος, Κωνσταντίνος Ζούμπος, Ιουλία Κιούπη,
Γιώτα Παναγιωτοπούλου-Χαρδαλιά, Γεώργιος Ντόβολος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια