Σε ιδιωτική εταιρεία η απόσυρση των οχημάτων στο Δήμο Βύρωνα

Την αντίθεση του με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βύρωνα να αναθέσει την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων σε ιδιωτική εταιρεία, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

Στην ανακοίνωση του το Σωματείο κατηγορεί την Δημοτική Αρχή οτι αντιμετωπίζει ως “βαρίδι” την λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών του Δήμου και θέλοντας να απαλλαγεί από αυτές επιχειρεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βύρωνα αποφάσισε να κάνει διαγωνισμό και να  αναθέσει την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων σε ιδιωτική εταιρεία. Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση και λειτουργία του Δήμου και ιδιαίτερα στην διεύθυνση για την καθαριότητα και την ποιότητα ζωής στην πόλη.   Η νέα δημοτική αρχή του Σύριζα  αντιμετωπίζει ως βαρίδι την λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών και υποχρεώσεων του  Δήμου και θέλοντας να απαλλαγεί από αυτές, υλοποιεί την αντίληψη ότι μπορεί να κάνει ο ιδιώτης δεν χρειάζεται να το κάνει ο Δήμος. Επιχειρεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερης πολιτικής και επιδιώκει την συμμέτοχη των ιδιωτικών εταιρειών  στη διαχείριση των απορριμμάτων και στη ποιότητα ζωής στην πόλη.

Η αρχή γίνεται με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια θα επακολουθήσουν οι ηλεκτρικές συσκευές , τα μέταλλα και η ανακύκλωση. Το σχέδιο αυτό  εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα και καμία σχέση δεν έχει με την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου και των υπηρεσιών του.

Η συγκεκριμένη απόφαση  της οικονομικής επιτροπής  δεν εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου διότι οι οικονομικοί όροι που θέτει για τον ιδιώτη ανάδοχο ( τιμή εκκίνησης 99 ευρώ ανά όχημα( Μ1), είναι πολύ κάτω από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς,  ενώ εργαζόμενοι  του Δήμου  θα εκτελούν την διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου (βάση του Π.Δ. 116/2004) . Στην αγορά η απόσυρση ενός οχήματος κοστολογείται από 250 – 500 ευρώ.

Το σωματείο έχει καταθέσει πρόταση η ίδια η υπηρεσία να περισυλλέγει και να αποσύρει τα οχήματα με μεγαλύτερο οικονομικό όφελος για το Δήμο.  Σημειωτέον ότι  η απόσυρση των αυτοκίνητων γινόταν πριν μερικά χρόνια  από την υπηρεσία του Δήμου.

Η Δημοτική αρχή εάν ήθελε να ασκήσει μια πολιτική ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου, επανεκκίνησης των υπηρεσιών του, θα διεκδικούσε κρατική χρηματοδότηση, προσλήψεις μονίμου προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου κλπ. Θα διεκδικούσε όλα όσα και η ίδια έλεγε προεκλογικά ενώ μετεκλογικά όχι απλά τα ξεχνά αλλά πράττει εντελώς διαφορετικά.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος βρίσκεται στα όρια της οικονομικής χρεοκοπίας, ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού (έχει μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων πάνω από 200 άτομα τα χρόνια των μνημονίων) με αποτέλεσμα οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες να υποβαθμίζονται συνεχώς. Εάν η δημοτική αρχή δεν διεκδικήσει κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις μονίμου προσωπικού η κατάσταση θα χειροτερεύει και θα παρουσιάζεται ως μονόδρομος η συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών στην λειτουργία του δήμου, οι οποίοι εμπλέκονται για τα συμφέροντα τους και όχι για το καλό των δημοτών.

Το σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο, το οποίο η δημοτική αρχή προσπαθεί να παρακάμψει και να απαξιώσει, γιατί αποκαλύπτει και αντιπαλεύει αυτή την πολιτική, έχει καταθέσει επανηλλειμένα προτάσεις που εάν υλοποιηθούν θα αναβαθμιστεί ως ένα βαθμό η λειτουργία των υπηρεσιών, θα μειωθεί το λειτουργικό κόστος του Δήμου, θα ενισχυθούν τα έσοδα, χωρίς επιβάρυνση των πολιτών. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει η πολιτική αυτή της δημοτικής αρχής. Καλούμε  τους δημότες, τους μαζικούς φορείς και της δημοτικές παρατάξεις  να αντιδράσουμε άμεσα και να μην επιτρέψουμε την παράδοση  υπηρεσιών και εσόδων του Δήμου σε ιδιωτικές εταιρείες.  ΟΧΙ στη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών στην λειτουργία του Δήμου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια