Συνάντηση του Δημάρχου Βύρωνα με Βρετανική Αντιπροσωπεία

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης συναντήθηκε με δωδεκαμελή αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων και συνδικαλιστών της Αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος, από την περιοχή «TowerHamlets» του Ανατολικού Λονδίνου, που επισκέφθηκε τη χώρα και την πόλη μας στα πλαίσια ένδειξης συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό Λαό, μέσω της «Greece Solidarity Campaign».

Επικεφαλής της Βρετανικής αποστολής ήταν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος OliurRahman, ο Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού ShafiquiHaque, καθώς και εκπρόσωποι Βρετανικών Συνδικάτων που έχουν αναπτύξει σημαντικές δράσεις Αλληλεγγύης τα τελευταία πέντε (5) χρόνια. Από τη Δημοτική Αρχή, εκτός από τον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, παρευρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος. Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης και ο Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος του Συνδέσμου “Μπάϊρον” Πάνος Τριγάζης.

Τα μέλη της Βρετανικής αντιπροσωπείας στα πλαίσια της συνάντησης, άδραξαν την ευκαιρία και έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, έναν αριστερό Δήμαρχο όπως ανέφεραν σχετικά, για την εκλογική του νίκη, ευχόμενοι περισσότεροι Δήμαρχοι που προέρχονται από την αριστερά να αναλάβουν τα ηνία τοπικών κοινοτήτων, έτσι ώστε να ασκηθεί μια πολιτική που θα ευνοήσει τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα. Η Βρετανική αποστολή εξέφρασε, τη συμπαράσταση και τη στήριξη της προς τον Ελληνικό λαό, καθώς και το θαυμασμό της προς τη νέα δημοτική αρχή του Βύρωνα, για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει και που καλείται να διεκπεραιώσει αισίως, τονίζοντας τον κοινό αγώνα εναντίον των πολιτικών λιτότητας. Τα μέλη της Βρετανικής Αντιπροσωπείας ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την οικονομική κρίση, ρωτώντας για τις επιπτώσεις της στην τοπική κοινωνία του Βύρωνα, καθώς και τον τρόπο που η νέα δημοτική αρχή σκέφτεται να την αντιμετωπίσει.

Ο κ. Κατωπόδης, με τη σειρά του, αφού καλωσόρισε τη Βρετανική αποστολή, πραγματοποίησε μια μικρή ιστορική αναδρομή στην πόλη του Βύρωνα, αναφέροντας ότι μετά από ένα διάλειμμα 12 ετών – που ο Δήμος βρισκόταν υπό συντηρητική διακυβέρνηση – υπήρξε αλλαγή προς τα αριστερά, όπως άλλωστε συνέβη και στην κεντρική πολιτική σκηνή με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δήμαρχος του Βύρωνα αναφέρθηκε επίσης και στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην τοπική κοινωνία, κάνοντας λόγο για τις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τη λήψη διάφορων μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς και με μια χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ευχή να υπάρξει αδελφοποίηση των δύο κοινοτήτων, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπισθούν τα προβλήματά τους και να αναπτυχθούν μεταξύ τους στενότεροι δεσμοί φιλίας, μέσω της προαγωγής οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια