Δήμαρχος Βύρωνα προς Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης: Μην σκεφτείτε να καταργήσετε το Δασαρχείο Υμηττού

Πηγή: avgi.gr

Να εγκαταλείψει τα όποια σχέδιά του για κατάργηση του Δασαρχείου Υμηττού καλεί τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο δήμαρχος Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης, απαιτώντας να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη στελέχωσή του με επιστημονικό και λοιπό προσωπικό, όπως και να διασφαλίσει την επαρκή χρηματοδότησή του για έργα αντιπυρικής προστασίας και ανάπτυξης ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

Ταυτόχρονα καλεί τον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) να αποκτήσει τον πραγματικό και ουσιαστικό του ρόλο για τη σωτηρία του ορεινού όγκου Υμηττού και να βρεθεί αλληλέγγυος εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων κατά της βάναυσης κακοποίησης του βουνού.

Σε σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή υπενθυμίζει: “Με Π.Δ. 135/Δ’/27.12.2010 ιδρύθηκε, στα χαρτιά τουλάχιστον, το Δασαρχείο Υμηττού. Ένα χρόνιο αίτημα τόσο των κατοίκων και των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής όσο και όλων των ευαισθητοποιημένων σε θέματα περιβάλλοντος πολιτών, έδειχνε να δικαιώνεται.

Τέσσερα χρόνια μετά, και ενώ διαχρονικά η πολιτική ηγεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν είχε δείξει την παραμικρή διάθεση να υλοποιήσει την παραπάνω απόφαση, ο κ. Αγγελάκας, σημερινός γενικός γραμματέας της Α.Δ. Αττικής, δρομολογεί νέο οργανισμό για τις Δασικές Υπηρεσίες της Αττικής.

Ελπίζουμε πως ο νέος αυτός οργανισμός δεν θα αγνοεί τις υπαρκτές και αδιαμφισβήτητες ανάγκες προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης ενός τόσο σημαντικού ορεινού όγκου, υπερτοπικού χαρακτήρα, θα διατηρήσει το Δασαρχείο Υμηττού και δεν θα το θυσιάσει στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών που υπαγορεύουν τη δραματική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, αλλά και την πλήρη απορρύθμιση κάθε περιβαλλοντικού μέτρου και ελέγχου”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια