Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του B’ γύρου των δημοτικών εκλογών μας απαντούν

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσαν στο Βύρωνας.gr οι δυο υποψήφιοι, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο του Βύρωνα στον B’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Ο Χρήστος Γώγος και ο Άκης Κατωπόδης απαντούν σε 7 κοινές ερωτήσεις για σημαντικά θέματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου, τους εργαζόμενους και τους δημότες του Βύρωνα.

Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το σημαντικότερο πρόβλημα της πόλης μας;
Αναφέρετε εν συντομία τον προτεινόμενο τρόπο αντιμετώπισης του.
gogos-2 Χρήστος Γώγος
Αξιολογούμε ως εξίσου σημαντικά ζητήματα τα θέματα καθαριότητας και πρόνοιας. Όσον αφορά στην καθαριότητα, σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η μισθοδοσία του οποίου θα καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην υπηρεσία η συνταξιοδότηση πολλών εργαζομένων της, σε συνδυασμό με το «πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο. Παράλληλα, στόχος μας είναι η διεύρυνση των προγραμμάτων ανακύκλωσης της πόλης μας και σε άλλα υλικά, καθώς και η εξέταση της αλλαγής του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων σύμφωνα με το μοντέλο της διαλογής στην πηγή που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Στον τομέα της πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, στόχος μας είναι, με ακόμα περισσότερες δράσεις και πρωτοβουλίες, να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση. Μία από τις δράσεις αυτές, είναι και η Κάρτα Υγείας Δημότη, που θα δίνει στους συμπολίτες μας πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, οι οποίες μάλιστα θα παρέχονται δωρεάν στους ανασφάλιστους. 
akis-katopodis Άκης Κατωπόδης
Ξεκινώντας, τονίζω ότι η «Στάση Βύρωνα» εγκαίρως δημοσιοποίησε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, αποτέλεσμα διαβούλευσης με φορείς και συλλογικότητες που έχουν γνώση σε ειδικά θέματα αλλά και με δημότες/-ισσες που έχουν ιδέες και μεράκι για την πόλη.
Για εμάς το κυριότερο πρόβλημα είναι η εύρυθμη λειτουργία της πόλης με επίκεντρο τις ανάγκες των δημοτών, δηλαδή η καθημερινότητα στην πόλη: καθαριότητα, φωτισμός, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-σήμανση, συντήρηση των δημόσιων χώρων και έργων.
Η κακή διαχείριση από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και η οικονομική ασφυξία που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, όξυναν τα ήδη σοβαρά προβλήματα που είχε ο Δήμος.
Αν αλλάξουμε προτεραιότητες στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων και στον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων, φέρνοντας τους πολίτες στο προσκήνιο και φυσικά αν αγωνιστούμε ουσιαστικά τότε όλα γίνονται δυνατά.
Πάντως, είμαστε περήφανοι, γιατί οι παρεμβάσεις μας είχαν αποτελέσματα π.χ. ο χώρος του Πικ-Νικ έγινε χώρος πρασίνου, αποτρέψαμε την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών αναψυκτηρίων κ.α.

 

Κατά καιρούς έχουμε λάβει αρκετές καταγγελίες δημοτών σχετικά με την αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους πλατειών και πεζοδρόμων από διάφορες επιχειρήσεις, τα οποία δυσχεραίνουν τη διέλευση των πεζών.
Το πρόβλημα το έχει επισημάνει και ο Συμπαραστάτης του Δημότη, κ. Δημήτρης Σάρολας με σχετική αναφορά προς το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βύρωνα.
Ποια η άποψή σας επί του θέματος;
gogos-2 Χρήστος Γώγος
Το ζητούμενο είναι να επιτύχουμε τη «χρυσή τομή»  ανάμεσα στο αδιαμφισβήτητο δικαίωμα των κατοίκων σε προσβάσιμους κοινόχρηστους χώρους και τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα, η οποία είναι σημαντική για την οικονομική τους επιβίωση στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Βασική προϋπόθεση για να επιτύχουμε την ισορροπία αυτή, είναι οι επιχειρήσεις να γνωρίζουν και να τηρούν τον κανονισμό Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου, αλλά και να οριοθετηθούν με ακρίβεια τα σημεία όπου μπορούν να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα σε κάθε κοινόχρηστο χώρο, ώστε να μην επιδέχονται παρερμηνείας. Έτσι, και το δικαίωμα των πεζών στην απρόσκοπτη διέλευση προασπίζεται, όπως είναι υποχρέωσή μας, αλλά και η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν καταδικάζεται χωρίς λόγο.
akis-katopodis Άκης Κατωπόδης
Θεωρούμε ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα! Η παρέμβαση του Συμπαραστάτη του Δημότη κ. Σάρολα ήταν πολύ σημαντική αλλά η απερχόμενη δημοτική αρχή και σε αυτό το πρόβλημα δεν έδωσε καμία σημασία. Οι πλατείες της πόλης χαρακτηρίζονται από την απουσία έστω και στοιχειώδους συντήρησης. Οι κανονισμοί λειτουργίας των πλατειών δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Οι δημόσιοι χώροι αντιμετωπίστηκαν είτε ως πηγή εσόδων είτε ως εργαλεία εξυπηρέτησης «ημετέρων».
Άποψή μας είναι ότι πρέπει να φτιαχτεί νέος κανονισμός λειτουργίας των πλατειών λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις καταστηματαρχών και πολιτών, που να μετατρέπει τις πλατείες σε χώρο συνεύρεσης, κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού για τα παιδιά και ορθολογικής επιχειρηματικότητας.
Όραμά μας είναι μια πόλη όπου θα προστατεύεται ο δημόσιος χώρος και θα μπορείς να την περπατάς και να την χαίρεσαι!

 

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση καμερών στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης και στο κυλικείο του νεκροταφείου. Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα με ανακοίνωσή του εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ποια είναι η άποψή σας για αυτή την απόφαση; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε και γιατί;
gogos-2 Χρήστος Γώγος
Οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στο Νεκροταφείο δεν έχουν ως στόχο τον έλεγχο των εργαζομένων ούτε δρουν ως τρόπος παρακολούθησής τους. Έχουν τοποθετηθεί κάμερες μόνο στο ταμείο και το χρηματοκιβώτιο της Δημοτικής Επιχείρησης, με στόχο τη δημιουργία μίας επιπλέον δικλείδας ασφαλείας, ακριβώς με την ίδια λογική που υπάρχουν κάμερες σε Τράπεζες ή άλλους φορείς που χειρίζονται σημαντικά χρηματικά ποσά. Πρόκειται για μία ενέργεια που, δεδομένης της αύξησης των ληστειών που καταγράφονται σε ετήσια βάση στη χώρα μας, έχει ως μοναδικό στόχο τη διασφάλιση του Δήμου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ένδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης προς τους εργαζομένους.
akis-katopodis Άκης Κατωπόδης
Η δημοτική αρχή, άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τον αυταρχικό τρόπο διοίκησης του Δήμου. Οι κάμερες παρακολούθησης στην Δημοτική Επιχείρηση απέδειξαν ουσιαστικά την  ανικανότητα και την αδυναμία της Δημ. Αρχής να διαχειριστεί τα οικονομικά του Δήμου με διαφάνεια.
Η πράξη ήταν αντιδημοκρατική, όταν μάλιστα ακολούθησαν και αποφάσεις δικαστηρίων που απαγορεύουν τη χρήση καμερών σε εργασιακούς χώρους.
Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να παρακολουθεί, με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, τους υπαλλήλους, καλά θα κάνει να ενημερώσει δημόσια τους δημότες με ποιον τρόπο διαχειρίζεται τα οικονομικά τόσα χρόνια και τι έχει κάνει για την στήριξη των συμπολιτών μας, τη στιγμή μάλιστα που ο αριθμός των φτωχών και των αποκλεισμένων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Συμφωνούμε με τους εργαζόμενους και γι΄ αυτό το λόγο εκδώσαμε σχετική ανακοίνωση.
Πιστεύουμε σε ένα μοντέλο διοίκησης που θα συνεργάζεται με τους εργαζόμενους, δεν θα τους στοχοποιεί και θα είναι δίκαιο απέναντι τους, αξιοποιώντας τις ικανότητές τους.

 

Οι δύο πρόσφατοι διαγωνισμοί που διενεργήθηκαν για την εκμίσθωση των αναψυκτηρίων του Δήμου Βύρωνα (Ν. Ελβετία, Αγ. Τριάδα) απέβησαν άγονοι, λόγω μη προσέλευσης ενδιαφερόμενων, ενώ ο τρίτος (Ανάληψη) δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε ομάδα  ενεργών πολιτών που αντιδρούν στην ενοικίαση του χώρου και κάνουν χρήση του ως πολιτιστικό στέκι .
Εσείς με ποιο τρόπο σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τα δημοτικά αναψυκτήρια στην περίπτωση που εκλεγείτε δήμαρχος;
gogos-2 Χρήστος Γώγος
Στη σημερινή συγκυρία, που οι Δήμοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης σε επίπεδο κοινωνίας, θεωρώ ότι το μοντέλο ενός Δήμου-παρόχου υπηρεσιών εστίασης δεν συνάδει με τα νέα δεδομένα. Οι χώροι των αναψυκτηρίων μπορούν και πρέπει να ενοικιαστούν, ώστε η πόλη μας να αυξήσει τα έσοδά της και να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να χρηματοδοτήσει δράσεις που η κοινωνία έχει ανάγκη, όπως για παράδειγμα η μείωση των τροφείων των Παιδικών Σταθμών ή η περαιτέρω ενίσχυση των άπορων συμπολιτών μας. Δράσεις που σήμερα είναι πιο αναγκαίες από ποτέ!
akis-katopodis Άκης Κατωπόδης
Δεν πιστεύουμε ότι λείπουν σήμερα από την πόλη οι καφετέριες. Αντίθετα, υπάρχει έλλειψη ελεύθερων χώρων και χώρων δημιουργικής απασχόλησης και δραστηριοτήτων
Στο πρόγραμμά μας, λοιπόν, αναφέρουμε: «αξιοποίηση των χώρων των πρώην αναψυκτηρίων του Δήμου από φορείς και αυτοοργανωμένες συλλογικότητες ώστε να στεγαστούν οι πολύμορφες δραστηριότητες τους, υπάρχουσες και μελλοντικές».
Ειδικότερα, για το αναψυκτήριο της Ανάληψης θεωρούμε σκάνδαλο την εγκατάλειψή και τη λεηλασία του. Ποιος θα απολογηθεί για τις ζημιές; Για τα λεφτά των δημοτών;
Προτείναμε να γίνει χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και έχουμε κάνει ανάλογες δράσεις. Καταθέσαμε και δεκάδες υπογραφές γειτόνων στο δημοτικό συμβούλιο Ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε…
Για το αναψυκτήριο στη Λαμπηδόνα όπου σήμερα στεγάζει τις δραστηριότητές του, το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα με δεκάδες εκδηλώσεις, μια πραγματική κυψέλη δημιουργίας και αυτενέργειας των πολιτών, είναι σαφές ότι είμαστε θετικοί.  Σε τέτοιου είδους δράσεις θα σταθούμε αρωγοί. 

 

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του νυν δημάρχου, κ. Νίκου Χαρδαλιά, το κλειστό κολυμβητήριο του Δήμου Βύρωνα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2014. Πολλοί το χαρακτηρίζουν ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει στην πόλη μας.
Εσείς πώς το αξιολογείται; Συμφωνείτε με την παραπάνω άποψη;
gogos-2 Χρήστος Γώγος
Σαφώς και πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, ένα έργο που κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών ετών για τους συμπολίτες μας, ενώ, παράλληλα, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και πρόκειται να έχει, χάρη στο βιοκλιματικό σχεδιασμό του, μειωμένο κόστος συντήρησης. Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας, για εμάς, είναι ο τρόπος λειτουργίας του και η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του. Στόχος μας είναι μέσα από ποικίλα προγράμματα, αθλητικά και θεραπευτικά, που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις ομάδες πολιτών, να αναδείξουμε τη χρησιμότητα και τη σπουδαιότητα του έργου αυτού, φιλοξενώντας όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας.
akis-katopodis Άκης Κατωπόδης
Ένα κολυμβητήριο σε μία πόλη 100.000 κατοίκων είναι και χρήσιμο και αναγκαίο. Όμως, παρά τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν δεν ευοδώθηκε η πραγματοποίησή του. Το έργο αυτό ξεκίνησε με προϋπολογισμό 9 εκατ. Ευρώ και το κόστος του φαίνεται ότι θα φτάσει στα 20 εκατ. ευρώ, συνυπολογίζοντας ότι τα 2 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την ανακατασκευή του παρακείμενου κλειστού γυμναστηρίου. Ανακατασκευή που κινδυνεύει να μην γίνει μια και απορρίφθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο λόγω σοβαρών λαθών και παραλείψεων της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή είναι το κόστος συντήρησης που απαιτεί ένα τόσο μεγάλο έργο, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας του. Όμως, διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία, ώστε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

 

Ποια είναι κατά την γνώμη σας η σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου Βύρωνα;
Πώς θα αντιμετωπίσετε τις οικονομικές δυσκολίες σε περίπτωση που αναλάβετε τα ηνία του Δήμου μας;
gogos-2 Χρήστος Γώγος
Οι σημαντικές περικοπές στη χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι Δήμοι από το κράτος, σε συνδυασμό με το χρέος που κληροδότησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στη σημερινή, έχουν επηρεάσει αρνητικά την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας. Αυτή τη στιγμή, ο Δήμος εξυπηρετεί χρέη της Δημοτικής Επιχείρησης που δημιουργήθηκαν πριν αναλάβουμε (το 2003), και τα οποία εντός των επόμενων μηνών πρόκειται να αποπληρωθούν. Με την εξόφληση, λοιπόν, αυτών των χρεών, για τα οποία δεν ευθύνεται η σημερινή Δημοτική Αρχή, τόσο η οικονομική κατάσταση όσο και η ρευστότητα του Δήμου μας βελτιώνεται.
akis-katopodis Άκης Κατωπόδης
Ο «Καλλικράτης» έδωσε επιπλέον αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους θεσμοθετημένους οικονομικούς πόρους. Οι αυτοτελείς πόροι μειώθηκαν κατά 60% με αποτέλεσμα; να καταχρεωθούν οι Δήμοι.
O Δήμος Βύρωνα, με την κακοδιαχείριση της δημοτικής αρχής, είναι στο «κόκκινο». Οι ισολογισμοί 2009 και 2010 (από τότε δεν έχει υπάρξει άλλος!) παρουσίαζαν έλλειμμα 13 εκ. ευρώ, πλέον των δανείων που φτάνουν τα 20 εκ. και του χρέος 15,7 εκατ. της δημοτικής επιχείρησης που κεφαλαιοποιήθηκε από τον Δήμο. Χρέη που έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινή διαχείριση των προβλημάτων της πόλης.
Οι δεσμεύσεις μας είναι:
• Άμεσα μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου θα παρουσιάσουμε πλήρη απολογισμό των οικονομικών του Δήμου από ανεξάρτητη αρχή.

• Διεκδίκηση από την πολιτεία των οφειλόμενων ποσών
• Σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής προμηθειών με συμμετοχή υπαλλήλων και επαγγελματικών οργανώσεων, για τη διασφάλιση της μέγιστης διαφάνειας.
• Διεκδίκηση και αξιοποίηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ.

 

Τον τελευταίο καιρό, λόγω οικονομικής κρίσης, όλοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική πολιτική. Ποιο είναι το πλάνο της δικής σας παράταξης προς την κατεύθυνση αυτή;
gogos-2 Χρήστος Γώγος
Η κοινωνική πολιτική αποτελεί τον έναν από τους δύο άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται το όραμά μας για τον Βύρωνα. Στόχος μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση και η επέκταση των δομών και των εργαλείων που ο Δήμος μας έχει στη διάθεσή του για να στηρίξει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, όπως το Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης, το πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμών ανασφάλιστων παιδιών, τα προγράμματα σίτισης απόρων. Παράλληλα, σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε και νέες δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως η δημιουργία κοινωνικού ξενώνα για άστεγους και τα βοηθήματα σε άπορους φοιτητές της πόλης μας. Δράσεις οι οποίες στοχεύουν στη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση, πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
akis-katopodis Άκης Κατωπόδης
Οι παρεμβάσεις και οι προτάσεις μας ήταν πολλές.
Συνεργαστήκαμε με τους «Γιατρούς του Κόσμου» για την συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων. Στεγάσαμε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα που υποστηρίζει 730 οικογένειες. Προκαλέσαμε ειδική συζήτηση για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής στο δημοτικό συμβούλιο. Στηρίξαμε τη δράση συλλογικοτήτων κοινωνικής αλληλεγγύης (Κοινωνικό φαρμακείο, Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο, Πολίτες του Βύρωνα, Κοινωνικό Ωδείο)
Η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γώγος ενώ παρουσίασαν το 2010 ένα ολόκληρο «σχέδιο κοινωνικής πολιτικής» δεν το υλοποίησαν ποτέ! Αντίθετα ιδιοποιήθηκαν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης (π.χ. Εκκλησία).
Πρόκειται καθαρή υποκρισία από αυτούς που στηρίζουν την πολιτική των μνημονίων.
Προγραμματίζουμε:
• Αναβάθμιση της κοινωνικής υπηρεσίας σε Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής που θα υλοποιεί τις πολιτικές πρόνοιας και τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης,

• Ουσιαστική στήριξη όλων των εθελοντικών συλλογικοτήτων με σεβασμό στην αυτοτέλειά,
• «Τροφή για όλους» (δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνική-δημοτική κουζίνα).
• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των οικογενειών χωρίς κανένα εργαζόμενο 

 

Ποια είναι η εκτίμηση σας για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Κέντρου Υγείας Βύρωνα.
Τι θα αλλάξετε και τι θα κρατήσετε από τις υπάρχουσες λειτουργίες για τον πολίτη του Βύρωνα, εσείς ως Δημοτική Αρχή;
gogos-2 Χρήστος Γώγος
Το Κέντρο Υγείας Βύρωνα είναι ένας θεσμός που έγινε πραγματικότητα και συνεχίζει να λειτουργεί, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλουμε όλα αυτά τα χρόνια ως Δημοτική Αρχή. Δώσαμε σκληρές μάχες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υποστελέχωσής του και να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του, προς όφελος των συνανθρώπων μας. Στόχος μας για την επόμενη μέρα είναι η περαιτέρω στελέχωσή του με γιατρούς, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του επί 24ωρου βάσεως 7 ημέρες την εβδομάδα, αλλά και να μπορέσει να παρέχει ακόμα περισσότερες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους κατοίκους της πόλης. Γιατί η πρόσβαση όλων σε υπηρεσίες υγείας αποτελεί για εμάς το στοίχημα της επόμενης μέρας. 
akis-katopodis Άκης Κατωπόδης
Το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα μας κατέρρευσε λόγω της μνημονιακής πολιτικής. Στον Βύρωνα τα 3 τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή, δεν δημιούργησε κανένα δίκτυο προστασίας (περίθαλψη, φάρμακα) για όσους πολίτες βρέθηκαν άνεργοι ή ανασφάλιστοι.Η απερχόμενη δημοτική αρχή -αλλά και ο κ. Γώγος προσωπικά- υποκρίνονται για το κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ και φωτογραφίζονται με τον καταστροφέα της Δημόσιας Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη!
Το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό περιστατικών, που θα κατευθύνονταν στα μεγάλα νοσοκομεία.
Στα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά καιρούς, λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενεργοί πολίτες και συλλογικότητες -μεταξύ των οποίων και η παράταξή μας- αγωνίστηκαν και κατάφεραν να το κρατήσουν ανοιχτό.
Υποστηρίζουμε και παλεύουμε για την αναβάθμιση της λειτουργίας του, με πρόσληψη γιατρών, επέκταση ωρών λειτουργίας, εξετάσεις και ενημέρωση στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής ως ακρογωνιαίου λίθου της υγείας των πολιτών. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η απόλυτη δέσμευσή μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια