Συγκοινωνούντα δοχεία κεντρική και δημοτική εξουσία

Άρθρο του Πρόεδρου Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, για την τροπολογία που ψήφισε η πλειοψηφία της βουλής για συμβάσεις μισθώσεις έργου:

Ντροπολογία  συγκάλυψης των δημάρχων  ψήφισε η πλειοψηφία της βουλής για συμβάσεις μισθώσεις έργου.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο, λέει ο λαός.  Η Βουλή έκανε κατά πλειοψηφία αποδεκτή τροπολογία που απαλλάσσει τους αιρετούς από ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως απορρέουν από συμβάσεις μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ.

Με την τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης, ορίζεται ότι «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δε δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψή τους». 

Ο βουλευτής κ. Αναστασιάδης, μάλιστα, στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την τροπολογία του είπε ότι «όσοι έχουν θητεύσει σε αυτοδιοίκηση κατανοούν τι συμβαίνει. Πρέπει να διευκολύνουμε τη διοίκηση. Με τις συμβάσεις προσλαμβάνονται άτομα για ένα περιγραφόμενο έργο….»

Γίνεται φανερό ότι η βουλή επιβραβεύει και καλύπτει δημοτικούς άρχοντες, αφού απαλλάσσονται από παρανομίες, παρατυπίες, ρουσφέτια, πελατειακές σχέσεις, που έχουν πράξει στα πλαίσια της υπογραφής συμβάσεων μίσθωσης έργου. Εάν ήταν όλες οι συμβάσεις μισθώσεις έργου που έχουν υπογράψει οι Δήμαρχοι όπως ορίζει ο νόμος, δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί μια τέτοια τροπολογία.

Το πολιτικό κατεστημένο σε επίπεδο κεντρικής και δημοτικής εξουσίας για άλλη μια φορά δίνει μαθήματα ήθους, διαφάνειας και αξιοκρατίας στην κοινωνία, που σπαράσσεται εκτός από την οικονομική κρίση και από κρίση αξίων και οραμάτων.

Αυτοί που κουνάνε το δάκτυλο σε όποιον διεκδικεί και αγωνίζεται για τα αυτονόητα, που μιλάνε για δήθεν αξιολόγηση και διαφάνεια, που πουλάνε μαθήματα «ήθους και αξιοκρατίας», που κατηγορούν το σάπιο πολιτικό σύστημα, είναι οι ίδιοι που τα συγκαλύπτουν δίνοντας άφεση αμαρτιών στους εαυτούς τους και στους κολλητούς τους.

Παναγιωτόπουλος Χρήστος,
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια