Δωρεάν μαστογραφίες στο Δήμο Βύρωνα

Τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού, κάνοντας μία μαστογραφία, δίνει στις άνεργες, άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες της πόλης μας, ο Τομέας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βύρωνα.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά στις κυρίες από 40 ετών και άνω, οι οποίες μπορούν να κλείνουν το ραντεβού για την εξέτασή τους στα τηλέφωνα 210 – 7624403 (Βασιλική Βαγγελή, Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοτικών Ιατρείων) και 213-2008658 (Ειρήνη Μανωλά). Για τον καλύτερο προγραμματισμό των εξετάσεων παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες να κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι η δωρεάν εξέταση του μαστού εντάσσεται στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου που διενεργεί η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με τον επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ). Υπεύθυνος του προγράμματος, από την πλευρά του Δήμου, είναι ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Γώγος.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε νοσοκομεία της Αττικής που συνεργάζονται με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, ενώ ο έλεγχος παρέχεται δωρεάν, καθώς το κόστος των εξετάσεων καλύπτεται από το ΙΚΠΙ.

Εκτός από τη μαστογραφία, ο προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει τεστ Παπανικολάου, έλεγχο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και πλήρη εργαστηριακό αιματολογικό έλεγχο. Δικαίωμα συμμετοχής στις προληπτικές εξετάσεις έχουν οι ανασφάλιστοι (με ληγμένο βιβλιάριο και υπεύθυνη δήλωση), οι άποροι και οι μακροχρόνια άνεργοι (με κάρτα ανεργίας πάνω από 12 μήνες), ενώ απαραίτητη είναι η προσκόμιση επικυρωμένου αντιγράφου αστυνομικής ταυτότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια