Συγκέντρωση των απλήρωτων εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα

Πηγή: attikipress.gr

Το σωματείο εργαζομένων στον δήμο Βύρωνα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι πραγματοποίησε εχθές 15/1 συγκέντρωση στο Δημαρχείο διαμαρτυρόμενο για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους. «Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να πληρωθούν άμεσα και έστειλαν μήνυμα προς την συγκυβέρνηση και την δημοτική αρχή ότι δεν είναι διευθετημένοι να αποδεχτούν να επαναλαμβάνεται η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος του σωματείου στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ευθύνες της συγκυβέρνησης για τις περικοπές αλλά και την καθυστέρηση της χρηματοδότησης προς τους δήμους, επιρρίπτοντας όμως ευθύνες και στη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Χαρδαλιά για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει έρθει ο Δήμος εξ αιτίας και της οικονομικής του πολιτικής.

Επίσης, έκανε αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν και στην λειτουργία των υπηρεσιών εξ αιτίας της οικονομικής αδυναμίας του δήμου να εξασφαλίσει ακόμα και τα στοιχειώδη αναγκαία αναλώσιμα υλικά.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι «η εκλογική αποζημίωση που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που εργάστηκαν για τις εκλογές του 2012 δεν έχει δοθεί στους εργαζόμενους γιατί τα χρήματα που σταλθήκαν από το υπουργείο για το σκοπό αυτό έχουν μπλοκαρισθεί στην εφορία για χρέη που έχει ο Δήμος Βύρωνα».

Στην συγκέντρωση μίλησαν εργαζόμενοι και μέλη της διοίκησης του σωματείου που αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν. «Ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς που παρενέβη και μίλησε στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους προσπάθησε να δικαιολογήσει την πολιτική του, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κεντρική εξουσία για τις περικοπές των δήμων και δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν άμεσα», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Το σωματείο κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους όχι μόνο στο θέμα της καταβολής της μισθοδοσίας αλλά να αγωνιστούν για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της διαθεσιμότητας, κινητικότητας και των απολύσεων που ετοιμάζεται να επιβάλει η συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους των δήμων και του δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Nikos Hardalias B

οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα τα τελευταία 12 χρόνια δεν έχουν μείνει ποτέ απλήρωτοι…σήμερα για πρώτη φορά πληρώθηκαν με καθυστερηση δύο ημερών(!!!) λόγω της μη έγκαιρης καταβολής των τακτικών επιχορηγήσεων του Υπουργείου Οικονομικών προς τους Δήμους όλης της Χώρας…στην Αττική μόλις 22 στους 66 Δήμους πλήρωσαν χωρίς καθυστέρηση…όσο για τις ανακοινώσεις του Σωματείου, ειναι αντιληπτό σε όλους ότι γίνονται για μικροπολιτικούς λόγους… την στιγμή που 1,5εκ άνθρωποι είναι άνεργοι και χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν σε καθεστως αβεβαιότητας και κάνουν υπομονή παραμένοντας πολλές φορές απλήρωτοι για μήνες, οι καλοβολεμένοι αρχισυνδικαλιστές του Δήμου μας (προϊόντα της πιο κομματικής ευνοιοκρατίας και της πλέον αδιαφανούς ρουσφετολογικής διαδικασίας περασμένων δεκαετιών), κρυμμένοι πίσω από την μονιμότητά τους , κραυγάζουν εκ του ασφαλούς και με γνώμονα κομματικά συμφέροντα και μόνο…είναι οι ίδιοι που αρνούνται την αξιολόγηση, αρνούνται τις μεταρυθμίσεις, αρνούνται καθε τι νέο και αποτελεσματικό στην διοίκηση των Δήμων… απο την πρωτη μερα γνωρίζαν την αλήθεια, εσωτερικά αναγνωρίζαν ότι δεν φταίει ο Δήμος αλλα δημόσια έσπευσαν να μας εγκαλέσουν για την καθυστέρηση, αποκρύπτοντας βέβαια οτι δεν αφορούσε σε ευθυνη του Δήμου…