Έκκληση Κοινωνικού Ιατρείου Βύρωνα για φάρμακο BERINERT

Πηγή: efsyn.gr

Εκκληση για το φάρμακο BERINERT 500 IU (ενέσιμο) κάνει το Κοινωνικό Ιατρείο Βύρωνα για έναν άνεργο πατέρα και τον 8χρονο γιο του, που πάσχουν από τη σπάνια ασθένεια του κληρονομικού αγγειοοιδήματος.

Το κληρονομικό αγγειοοίδημα είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή, η οποία εκτιμάται ότι προσβάλλει 10.000-50.000 άτομα στην Ευρώπη, ενώ στη χώρα μας νοσούν 1.000 άτομα σήμερα.

Η νόσος χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα επεισόδια οιδήματος σε διάφορα μέρη του σώματος και μπορεί να προσβάλει τα χέρια και τα πόδια αλλά και εσωτερικά όργανα καθώς και τις αεροφόρους οδούς, γεγονός το οποίο μπορεί να προκαλέσει άμεσο κίνδυνο ασφυξίας και μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στον θάνατο του ασθενή.

Το φάρμακο αναστέλλει τη διαδικασία του οιδήματος και είναι απαραίτητο να το έχει εύκαιρο ο ασθενής προκειμένου να το χορηγήσει με ένεση οποτεδήποτε χρειαστεί.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Βύρωνα κάνει έκκληση για το φάρμακο το οποίο κοστίζει 588,01 ευρώ και η οικογένεια αδυνατεί να το προμηθευτεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια